Kada pretjeraš s hvalisanjem

Na društvenim mrežama se hvalio tuningom svog BMW-a M4, leasing kuća mu sada prijeti oduzimanjem automobila!

AutoMoto / Flash | 05. 06. 2019. u 17:00 Bljesak.info
BMW (CANCELLED) MY CAR FINANCE WTF!!!

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koncept kupovine automobila većini je dobro poznat. Kupac na početku najčešće daje određeni dio kao učešće, a nakon toga kreću mjesečne otplate u narednih nekoliko godina. Nakon isteka ugovora o leasingu, kupac ima opciju otkupiti automobil ili ga vratiti leasing kući, ovisno o tome jeste li dogovorili financijski ili operativni leasing. Financijski leasing obično se odabire kada se vozilo želi zadržati u vlasništvu, dok je operativni leasing mnogo sličniji najmu. Kada isplatite posljednju ratu financijskog leasinga, vozilo prelazi u vaše vlasništvo.

Sada kada smo ustanovili teoriju, krenimo s ovom pričom koja dolazi iz Velike Britanije. Vlasnik BMW-a M4 Competition Riccardo Senior svoj je automobil kupio upravo na leasing, i to operativni prema kojem na kraju ovog „najma”, odnosno po isteku ugovora svoj model može jednostavno vratiti leasing kući. Što je pošlo po zlu? Riccardo je odlučio svog limenog ljubimca dodatno doraditi, i pritom nije bio diskretan.

Naime, dorade koje je odlučio stavljati nikako nisu mogle proći nezamijećeno, a da stvar bude (po njega) gora, sve je zabilježio na društvenim mrežama gdje ga prati preko 200 tisuća ljudi, prenosi Jutarnji list.

Lista preinaka je poveća – na M4 Competition je ugrađen novi turbo, povećana je snaga motora na nevjerojatnih 720 KS, dok je za bolji zvuk ugrađen Armytrix ispušni sustav.

Naravno, takvo što se nije svidjelo ljudima iz leasing kuće? Zašto? Budući da po isteku najma automobil vraća njima, ovakve modifikacije nisu dozvoljene budući da je on zapravo samo korisnik leasinga, a vlasnik je leasing kuća koja ne želi modifikacije koje će samo smanjiti cijenu vozila (720 KS u M4 definitivno smanjuje životni vijek automobila).

U BMW-u, odnosno leasing kući koja surađuje s BMW-om u Velikoj Britaniji nisu bili sretni kada su ovo saznali i Riccardu prijete s oduzimanjem automobila!

Kako bi zadržao svoju bavarsku jurilicu, on će morati unutar tjedan dana podmiriti cijeli iznos ostatka vrijednosti automobila prema ugovoru (time će se leasing kuća osigurati, odnosno neće morati prodavati modificirani BMW već će Riccardo u tom trenutku postati vlasnikom).

Naravno, takve novce teško je pronaći u tjedan dana, a Riccardo je svoju priču podijelio na svom YouTubeu kako bi upozorio ostale sa sličnim naumima...

Kopirati
Drag cursor here to close