Regionalna cesta

Na cesti Rakitno-Blidinje obustavljen promet zbog zaleđene ceste

Zbog zaleđenog kolnika i mjestimičnih sniježnih nanosa obustavljen je promet na regionalnoj cesti R-419 Rakitno-Blidinje.
AutoMoto / Flash | 22. 03. 2018. u 14:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog izlijevanja rijeke Save, u mjestima Gašnica i Bistrica (M-14.1 Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica) proemt je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila. 

Zbog zaleđenog kolnika i mjestimičnih sniježnih nanosa obustavljen je promet na regionalnoj cesti R-419 Rakitno-Blidinje, dok se na cestovnom smjeru Bugojno- Novi Travnik (prijevoj Rostovo) prometuje otežano. 

Na cestovnim smjerovima pravcima Trnovo-Dobro Polje (prijevoj Rogoj) i Srednje-Olovo (prevoj Nišići) obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. 

Zaostalog snijega na kolniku ima na pojedinim dionicama puteva preko planinskih prijevoja, a izdvajaju se ceste: Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Livno-Šuica-Kupres, Glamoč-Mliništa, Drvar-Bosansko Grahovo-Livno, Ljubogošta-Podromanija, Vlasenica-Han Pijesak, Trnovo-Foča i Gacko-Tjentište. Upozorava se i na mjestimičnu poledicu, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, kao i na jače udare vjetra u jugozapadnim krajevima. 

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Izdvajaju se putni smjerovi: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac. 

Na autocesti A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, promet j je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Zbog radova na mostu Bojnik, na dionici Sarajevo sjever-Sarajevo zapad, vozila prometuju preticajnom trakom. 

Zbog urušavanja potpornog zida na magistralnoj cesti M-14.2 Resanovci-Drvar, prometuje se jednom trakom, naizmjenično. Zbog većeg odrona na regionalnoj cesti R-408 Drvar-Martin Brod prometuje se jednom prometnom trakom, naizmjenično. 

Zbog sanacijskih radova na vijaduktu Briješće na magistralnoj cesti M-17 Rajlovac-Stup promet je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close