Procurili emailovi

Musk davao otkaz menadžerima koji ne bi poslušali njegove upute

Dok se jedan mail odnosni na slušanje glazbe u tvornici, u drugom je mailu jasno objasnio što menadžeri trebaju napraviti kada im pošalje mail s nekom odlukom.
AutoMoto / Flash | 22. 11. 2021. u 09:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U javnost su procurila dva maila koje je Elon Musk prošlog mjeseca poslao svojim zaposlenicima, a u kojima govori o slušanju glazbe u tvornici, ali i načinu na koji se viši menadžment treba odnositi prema njegovim uputama i odlukama.

Mailovi su poslani nakon što je Tesla objavila rekordne rezultate za treći kvartal, ostvarene u situaciji kada gotovo sve automobilske kompanije imaju problema s nestašicom čipova i proizvodnjom vozila.

U prvom mailu Musk je napisao kako podržava slušanje glazbe u tvornici, kao i sve ostale sitnice koje radnicima mogu pomoći u većem uživanju u radu.

Pokazao je palac gore svima koji žele nositi slušalice, no tako da slušalicu imaju samo u jednom uhu, kako bi s drugim uhom mogli slušati sve obavijesti vezane uz sigurnost. Također, nema ništa protiv niti glazbe iz zvučnika u tvornici, no samo ako se radnici prije dogovore oko izbora glazbe.

Također, pozvao je sve zaposlenika da mu se jave ako imaju neke druge ideje o načinima na koji mogu popraviti njihov dan jer mu je “iznimno stalo” da se radnici vesele dolascima na radno mjesto, prenosi Zimo.

U drugom je mailu, koji je uputio menadžerima, jasno dao do znanja kako trebaju postupiti kada im on pošalje svoje upute i kako se prema njima treba odnositi. Tri su načina na koji trebaju postupiti, a ako ne naprave ništa od toga, od menadžera će se zatražiti da odmah odstupe.

Prva stvar koju mogu napraviti kad im Musk pošalje mail s direktnim uputama jest poslati mu mail u kojem će mu objasniti zašto je u krivu: Ponekad, u potpunosti sam u krivu.

Druga stvar jest, u slučaju da je mail napisan dvosmisleno ili nejasno, trebaju zatražiti dodatno objašnjenje, a treća stvar jest da naprave to što je od njih zatražio.

Ako do toga ne dođe, dobit će otkaz.

Kopirati
Drag cursor here to close