Niđe veze

Mučki pokušaj udara na električnu budućnost automobila?

AutoMoto / Flash | 24. 04. 2019. u 08:32 Bug.hr
Kopirati

Prije nekoliko dana prenijeli  smo vijest o rezultatima donekle kontroverzne studije njemačkog IFO instituta koja je pokazala da u životnom vijeku električnih automobila, od proizvodnje do kraja korištenja, oni po prijeđenom kilometru zagađuju okoliš i do 28% više nego dizelski automobili, prenosi Bug.hr.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Portal Electrek.co donosi analizu koja razotkriva znanstvene pogreške koje su dovele do, smatraju, krivih zaključaka. Kao prvo, treba imati na umu da se radilo o studiji na primjeru njemačke elektroenergetske mreže u kojoj se velik dio energije dobiva i dalje iz "nečistih" izvora poput ugljena.

Nadalje, studija je, kao i neke prethodne, uračunala u ugljični otisak utjecaj automobilskih baterija kao da se one nakon prevaljenih 150.000 kilometara bacaju i postaju opasni otpad – što, dakako, nije slučaj, prenosi Bug.hr. Gotovo svi proizvođači baterija i automobila ulažu napore da se materijali iz baterija recikliraju.

No, možda i najveća pogreška IFO-ve studije jest što je kod električnih automobila uspoređeno zagađenje nastalo u cijelom životnom ciklusu, dakle od proizvodnje baterija i vozila pa do kraja životnog vijeka. Kod dizelskih vozila, s druge strane, nije uračunat ugljični otisak nastao prilikom proizvodnje dizelskog goriva i prijevoza istoga od mjesta proizvodnje do mjesta potrošnje.

Još jedna ne sasvim ispravna kalkulacija uzima u obzir NEDC standard za računanje ciklusa vožnje i potrošnje, a taj standard kao takav nije sasvim pouzdan i polako se izbacuje iz upotrebe, tvrdi Electrek.co.

Zašto i kako je došlo do ovako manjkavo izrađene studije i očito nelogičnih i pogrešnih rezultata, nisu htjeli špekulirati.

Kopirati