Problem s kočnicama

Motocikli Harley-Davidson pod istragom zbog problema sa kočnicama

AutoMoto / Flash | 08. 07. 2016. u 13:18 Z.D.
Kopirati

Iz Vlade Sjedinjenih Američkih Država priopćili su da istražuju pritužbe koje su stigle od vozača motocikala Harley-Davidson, koji tvrde da su kočnice na njihovim motociklima otkazale bez upozorenja, javlja Agencija Anadolija.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nacionalna administracija za sigurnost prometa na cestama (NHTSA) kaže da je istragom obuhvaćeno oko 430.000 motocikala iz razdoblja od 2008. do 2011. godine. Istragom su pokriveni modeli koji imaju sustav protiv blokiranja kočnica.

Vozači su prijavili da ručna i nožna kočnica nisu radile, što je dovelo do toga da se jedan vozač sudario sa vratima garaže. Iz NHTSA navode da su primili 43 žalbe, tri izvještaja o sudaru i dva izvještaja o ozljedama.

NHTSA navodi da postoji mogućnost da vozači koji se žale na otkazivanje kočnica nisu mijenjali tečnost u kočionom sustavu svake dvije godine, kao što je preporučeno od strane Harley-Davidsona.

Predstavnici Harley-Davidsona, čije je sjedište u Milwaukeeju, u petak nisu željeli davati nikakve komentare o istrazi koja je pokrenuta.

Kopirati