Veliki interes

Mostarski oldtimeri postali dio najstarije svjetske asocijacije

AutoMoto / Flash | 03. 07. 2017. u 19:12 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oldtimer klub Mostar organizira treći međunarodni skup limenih ljubimaca starih preko 30 godina koji će se održati 9. srpnja s početkom u 11 sati na parkiralištu iza Gradske vijećnice Mostar.

Otvorenje manifestacije i program će trajati dva sata, a dobrodošli su svi građani grada na Neretvi, koji će taj dan imati prigodu razgledati preko stotinu starih automobila te se fotografirati kraj njih i tako zabilježiti jedan od najinteresantnijih događanja u našem gradu.

Povorka automobila će nakon Mostara krenuti put Međugorja, Čapljine i Počitelja, nakon čega će se u Mostaru u restoranu Liska, koji je pokrovitelj Oldtimer kluba Mostar, upriličiti dodjela diploma i večernje druženje sudionika.

Zdravko Vidović – Cojla, predsjednik spomenutog kluba u izjavi za Dnevni list je kazao kako je ove godine osjetno povećanje interesiranja za ovaj skup, koji je već prešao u tradiciju te kako su iz kluba jako zadovoljni odzivom.

“Poslije rute kroz grad Mostar, automobili kreću prema Međugorju, gdje bismo trebali stići oko 16 sati. tu ćemo se zaustaviti sat vremena i onda krećemo u Čapljinu gdje će nas dočekati gradonačelnik. Tu će, također, biti upriličena izložba i revija automobila, nakon čega idemo u Počitelj i ponovno u Mostar. Mišljenja sam da će ovo biti jedan od najinteresantnijih skupova koji će privući mnoštvo građana, a mi kao organizatori, garantiramo lijepo druženje i ovim putem pozivam sve da nam se u nedjelju, 9. srpnja pridruže”, kazao je Vidović.

Oldtimer klub Mostar je prije mjesec i pol dana pristupio najjačoj asocijaciji oldtimera na svijetu koja se zove FIVA, a njen značaj Vidović je usporedio s FIFA-om u nogometu, što govori koliko je Oltimer klub iz Mostara prepoznat i cijenjen u svijetu.

“Mostar je sada dobio veliku titulu koju, nažalost u ovom gradu ljudi ne prepoznaju i ne znaju koliko jedan odltimer klub znači za grad, kulturu, sport i turizam, odnosno promicanje grada, jer na taj način se pročuje za Mostar, Bosnu i Hercegovinu što dovodi do privlačenja mnoštva turista”, istaknuo je Vidović.

Tijekom međunarodnog skupa, Mostar će posjetiti vozači limenih ljubimaca iz Austrije, Njemačke, pa čak i iz Portugala.

“U ovome gradu što se tiče kulture i sporta, mi nismo prepoznati i sami se borimo uz vrlo malu pomoć institucija. Prepoznati smo u svijetu, što nam je jako bitno”, naveo je Vidović.

Naime, klub je tijekom osam godina postojanja stekao kontakte u cijelom svijetu, od Kine do Amerike, tako da, osim što u svom gradu organiziraju skupove, često dobivaju pozive za gostovanje u svijetu, na što vrlo rado pristanu.

“Jedan smo od rijetkih klubova koji promiče grad Mostar i BiH u svijetu. Imamo kontakte s preko 260 klubova diljem svijeta i svako zna za odltimer klub koji dolazi iz Mostara, na što smo ponosni”, istaknuo je Vidović.

Klub već osam godina pravi nešto što je daleko otišlo u svijet, ne samo klub, nego i Mostar na način što se ovim putem promiče kultura i sport grada i države ljudima koji nisu znali za Mostar i Bosnu i Hercegovinu, a sada redovito dolaze u posjetu.

Kopirati
Drag cursor here to close