Oldschool Street Race

Mostar: Sve spremno za najveći oktanski spektakl u BiH

AutoMoto / Flash | 08. 08. 2017. u 13:06 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Auto-moto kluba EXTREME iz Mostara 12. i 13. kolovoza bit će održane utrke ubrzanja na 402 metra. Kako navode organizatori,  priprema se veliki Oldschool Street Race spektakl koji bi moglo posjetiti više od 10.000 ljudi.

Oldschool Street Race je utrka koja će se bodovati za Prvenstvo Bosne i Hercegovine, Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Srbije, Prvenstvo Centralne-Europske Zone, a jedan od organizatora utrke Jožef Ambruž za Bljesak.info navodi kako ova pravila daju vozaču malo više slobode.

Oldschool pravila

"Sama utrka bit će održana po 'Oldschool' pravilima, koja su nešto opuštenija te daju vozaču više prostora za manevriranje tako da će gledatelji biti u prilici da najbrža auta regije vide u svojim najbržim izdanjima" kazao je Ambruž.

Očekuje se preko 100 automobila, a do čak deset automobila očekuje se u klasi 10 sekundi ili manje. Također, za sve ljubitelje utrka ubrzanja bit će i klasa 17 koja je "entry level" za utrke ubrzanja i može joj se pristupiti s većinom serijskih automobila dodao je organizator.

Natjecatelje koji osvoje drugo i treće mjesto u svojim klasama novčano će nagraditi organizatori dok će pobjednici u klasama podijeliti sav novac od uplata. 

"Na utrku dolaze ljubitelji automobila i utrka ubrzanja iz svih zemalja iz regije te na pisti imamo jednu zdravu i pozitivnu atmosferu zbog koje se ljudi upoznaju i druže te razmjenjuju svoja iskustva, što nam je također jedan od ciljeva, kazao je Ambruž.

Street style, dB Drag te Sexy car wash

Da se nije mislilo samo na vozače utrka govori i činjenica da će za vikend biti održan i Street style, točnije natjecanje u izgledu automobila, te dB Drag natjecanje u jačini tj. glasnoći glazbe u automobilu. Također, svi posjetitelji koji kupe kartu sudjelovat će u nagradnoj igri za koju su osigurane bogate nagrade. Sastavni dio svakog street racea, pa tako i ovog je nezaobilazni Sexy car wash, a Safety Car ove godine je atraktivni Ford Raptor 150.

Mislilo se i na ljubitelje oldtimera, pa će tako članovi Oldtimer kluba Mostar svoje stare limene ljubimce predstaviti svim posjetiteljima. Po svemu najavljenom, Mostar za vikend postaje Mekka ljubitelja utrka ubrzanja, ali i samih automobila.

Za sve koji ne uspiju doći organizator je osigurao i prijenos uživo s utrka, a link će biti dodatno objavljen na službenoj stranici kluba.



"Sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške sponzora koji su uveliko doprinijeli održavanju ove utrke, te bih želio pohvaliti i službe za intervenciju i pomoć koje pomažu da sve prođe u najboljem redu", dodao je Ambruž.

Ulaznice za ovaj spektakl mogu se kupiti na ulazu po cijeni od 5 KM, dok je ulaz za ljepše polovice besplatan. Organizatori su pozvali gledatelje da dođu i podrže najveći oktanski spektakl u Bosni i Hercegovini.

 

Kopirati
Drag cursor here to close