Županijsko natjecanje

Mostar: Natjecanje za učenike ''Sigurno u prometu''

Natjecanje za škole s područja Hercegovačko-neretvanske županije održati će se u Mostaru, u osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića.
AutoMoto / Flash | 11. 05. 2018. u 11:55 Bljesak.info
Kopirati

Mostarski auto-moto klub (MAK) - Mostar i Auto-moto saveza u Bosni i Hercegovini (AMSuBIH), u subotu 12. svibnja 2018. godine organiziraju 22. županijsko natjecanje učenika osnovnih škola ''Sigurno u prometu 2018'', iz poznavanja prometnih i sigurnosnih pravila i vještine upravljanja biciklom.

Natjecanje za škole s područja Hercegovačko-neretvanske županije održati će se u Mostaru, u osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića, navodeno je u priopćenju.

Cilj natjecanja je da učenike što više zainteresiramo za oblast cestovnog prometa, da učenici shvate ulogu i značaj znanja iz te oblasti, te da se kroz izvananastvane aktivnosti osposobe u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila, a ujedno, kroz vještinu upravljanja biciklom, učiniti djecu sigurnim sudionicima u prometu.

 Program događaja

Na natjecanju sudjeluje 12 školskih ekipa sa područja Hercegovačko-neretvanske županije.

Natjecanje se sastoji iz teorijskog i praktičnog dijela.

U teorijskom dijelu (osnovna škola) učenici se natječu u poznavanju prometni i sigurnosnih pravila, prema testovima za provjeru znanja učenika.

U praktičnom dijelu (Dvorana) učenici se natječu u vještini vožnje biciklom na posebno uređenom poligonu.      

  

Kopirati