Strpljenja

Morske radosti: Gužve na granicama

Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta.
AutoMoto / Flash | 20. 07. 2019. u 11:57 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Izačić, Deleuša, Doljani, Gabela Polje, Osoje, Zupci. Na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška duge su kolone vozila na ulazu u BiH. Duge su kolone vozila na prelasku granice Velika Kladuša u oba smjera.

Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta, javljaju iz BIHAMK-a.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II prometuje se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tijekom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je promet za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Na mostu preko rijeke Plive, na magistralnom putu M-5 kod Jajca, kao i na magistralnom putu M-18 Jošanica-Stup (u Rajlovcu) zbog sanacionih radova prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova, obustavljen je promet na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva s aktualnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: Srbljani-Cazin, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-17 u Mostaru, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close