Oldschool Street Race

Monstrumi od automobila rastjerali kišu i zapalili mostarsku pistu

AutoMoto / Flash | 12. 08. 2017. u 16:10 D.K.
Kopirati

U organizaciji AMK EXTREME iz Mostara u subotu 12. kolovoza na pomoćnoj pisti Zračne luke Mostar započeo je dvodnevni 'oktanski festival'.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na ovoj utrci borbu za bodove vodit će natjecatelji iz svih zemalja regije s obzirom na to da se utrka boduje za prvenstvo RH, prvenstvo BiH, prvenstvo Srbije, CEZ-(Centralna-Europska Zona) i ostale.

Na današnjoj utrci gledatelji su mogli da vide neke od automobila koji utrku od 402 metra pređu za 10 sekundi, te razviju brzinu preko 220 km/H. Gledatelji su se mogli okušati i u nagradnoj igri, a cilj je što duže držati aluminijsku felgu ispred sebe. Najjači će za nagradu dobiti set aluminijskih naplataka u veličini 19 incha i vrijednosti više tisuća KM.

Tmurne oblake i pokoju kap kiše 'raznijeli' su monstrumi s mostarske piste od kojih mnogi razvijaju preko 500 konjskih snaga, a neki imaju i po dva motora. Gledatelji su do kraja dana tako mogli da uživaju u utrkama po lijepom i vedrom vremenu.

Organizator za sutra najavljuje još više automobila te još više događanja. Za nedjelju su najavljeni još brži natjecatelji, a sutra se održava i natjecanje u izgledu automobila i dB Drag natjecanje, te pozivaju gledatelje da dođu i podrže najbrže i najljepše automobile s Balkana. 

 

 

Kopirati