Stanje na cestama

Mokri ili vlažni kolnici, oprez zbog magle i odrona

Zbog izvođenja radova, obustavljen je promet na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).
AutoMoto / Flash | 03. 10. 2019. u 07:54

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog kiše koja je padala tijekom noći ili još uvijek pada jutros se prometuje po mokrom ili vlažnom kolovozu.

Na pojedinim dionicama voda se zadržava na kolniku, a povećana je i opasnost od odrona. Iz BiHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju. Skreće se pažnja i na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti, posebno na dionicama u višim predjelima.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk II prometuje se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima promet se obustavlja od 00.30 do 04.30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je promet za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Od ostalih puteva s radovima izdvaja se autoput A-1 Podlugovi-Sarajevo zapad-Lepenica, kao i magistralni putevi: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Vitez-Kaonik, M-18 Semizovac-Vogošća, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jezero-Jajce.

Zbog izvođenja radova, obustavljen je promet na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Na graničnim prijelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close