Martin Kodrić

Mladi Hrvat vozi za Lamborghini i živi san mnogih

AutoMoto / Flash | 07. 04. 2017. u 08:45 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubav prema svijetu utrkivanja Martinu je prenio stariji brat Ivan, koji se bavio vožnjom motokrosa i kružnim utrkama automobila. Do ulaska u bolid koji juri 250 km/h Martin je ipak došao preko svog uspjeha u kartingu. Bio je 4. na Europskom prvenstvu, 3. na prestižnom Winter Cupu, a sjeća se i borbi s Maxom Verstappenom.

„U Alcanizu smo bili prvi i drugi na Europskom prvenstvu, bila je to najbolja borba, stalno smo se prestizali, ali me u posljednjem krugu ipak izgurao. Tad se već vidjelo kakav je velik potencijal i nije me uopće iznenadilo kako je već sa 17 godina završio u Formuli 1“ – rekao je Martin za Dnevnik.hr.

Kad je Lamborghini Squadra Corse bio objavio popis vozača koji su uspjeli ući u Program za mlade vozače 2016. tad je u program ušlo 13 vozača mlađih od 26 godina. Svi su se do tada bili uspjeli istaknuti po rezultatima u Blancpain Super Trofeo natjecanjima u Aziji, Europi i Sjevernoj Americi. Martin Kodrić, je ušao kao najmlađi od njih i jedini ispod 20 godina starosti.

Baš kao i kod dosadašnje 3 generacije programa namijenjenog za mlade vozače, cilj je obučavati mlade nade i pomoći im na putu do toga da postanu ono o čemu sanjaju – profesionalni vozači utrka.



Program se zapravo sastoji od raznolikih aktivnosti, ne samo onih na stazi nego i izvan nje. Trening dio na stazi su uz tvorničke vozače Lamborghini diva, a sve kako bi se poboljšale njihove vozačke sposobnosti. Poslije vožnji se analiziraju podaci telemetrije s Lamborghini inženjerima. Mladi će vozači također biti uključeni i u razvoj Huracána LP 620-2 Super Trofeo. Program također uključuje i tjelesne te isto tako psihičke treninge, uz razne medicinske preglede, kao i nutricionističke savjete.

Mladi vozači će posjećivati i Lamborghini tvornicu te isto tako sudjelovati u Lamborghini Accademia školama vožnje u ulozi instruktora. Poslije programa za mlade vozače slijedi im GT3 Junior Program. 20 vozača tog programa se natječu s Huracán GT3s u najpoznatijim GT prvenstvima po svijetu uz zapažene rezultate.



Martinu je na redu Blancpain GT Series Asia u Maleziji i neka mu je sa srećom, prenosi Dnevnik.

Kopirati
Drag cursor here to close