Mick za početak drugi

VIDEO | Mladi Schumacher napokon u bolidu Ferrarija

Bilo je sjajno voziti prve krugove, vidjeti ljude koji rade sa mnom, s bolidom. Osjećao sam se poprilično udobno. Sa svakim novim izlaskom na stazu sam naučio nešto novo", pričao je po završetku prvog dana Mick Schumacher.
AutoMoto / Flash | 03. 04. 2019. u 08:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon završetka Velike nagrade Bahreina, momčadi Formule 1 zadržale su se na stazi Sakhir zbog dvodnevnog testiranja.

Najviše pažnje privukao je mladi Mick Schumacher koji je prije tri dana na istom mjestu vozio utrke Formule 2. Razlog je bio više nego jasan, mladi Mick se nakon silnih najava napokon našao u bolidu Ferrarija, momčadi s kojom je njegov otac Michael osvojio pet od svojih sedam naslova svjetskog prvaka. Mick je uostalom kao i svi vozači imao problema s vremenom, jer je zamislite usred pustinje pala kiša.

Vozači su prva tri sata "radili" na suhoj stazi, uz tek jedan manji pljusak, a onda je uskoro stigao jedan novi i kiša je nastavila konstantno da pada. Kako momčadi nisu imali spremne gume za takve uvjete uslijedila je pauza i čekanje.

U prvom dijelu Mick je odvozio 33 kruga prije kiše, poslije je dodao još 23. Činilo se kako bi mogao ostati na vrhu poretka kada je nekih pola sata prije kraja testiranja postavio je vrijeme 1:29.976. To nije dozvolio Max Verstappen na srednje tvrdim gumama je na kraju pola sekunde bio brži od Micka.

"Bilo je nevjerojatno, osjećaj koji sam imao prilikom izlaska na stazu, kada sam prvi put stisnuo gas, to je bilo nešto posebno. Shvatio sam koliku moć ima ovaj bolid. Bolid koji ima strašno puno potencijala. Bilo je sjajno voziti prve krugove, vidjeti ljude koji rade sa mnom, s bolidom. Osjećao sam se poprilično udobno. Sa svakim novim izlaskom na stazu sam naučio nešto novo. Ono što je važnije, u momčadi vlada velika harmonija i mislim da smo za prvi dan odradili odličan posao. Ono što nismo uradili, probat ću nadoknaditi u bolidu Alfe Romeo drugog dana testiranja", pričao je po završetku prvog dana Mick Schumacher.

Kopirati
Drag cursor here to close