AMG CLA 35

VIDEO | Mercedes predstavio sportski novi CLA 35

Ovaj coupé s četirima vratima dijeli progresivnu tehnologiju s A-klasom koja se proizvodi u Affalterbachu, ali je još odvažniji svojim limuzinskim dizajnom, snažnim motorom i inteligentnim MBUX sustavom.
AutoMoto / Flash | 09. 04. 2019. u 10:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi CLA 35 pokreće agilni 2.0-litreni četverocilindrični turbomotor koji razvija snagu 225 kW (306 KS) i 400 Nm okretnoga momenta.

Ona se na asfalt prenosi putem pogona na sve kotače 4Matic i pomoću 7-stupanjskog automatskog mjenjača s dvostrukom spojkom.

'Sportske performanse (ubrzanje od 0-100 km/h za 4,9 sekundi i maksimalna brzina 250 km/h) povezane su sa širokim rasponom iskustava vožnje – od jako sportskog do udobnog na dugim putovanjima', kažu za Auto Start iz Mercedesa.

Svojim dizajnom i agilnom dinamikom vožnje, novi CLA 35 je atraktivna ponuda za mlade, aktivne i životnog stila svjesne kupce, koji vrlo jasno definiraju svoje zahtjeve. Oni od svog vozila očekuju uzbudljiv dizajn zajedno sa superiornim performansama. A upravo je novi CLA 35 spoj svega toga.

Foto: PR / Ovo je novi sportski Mercedes-AMG CLA 35

Novi član sportske obitelji AMG u usporedbi sa standardnim modelom ima šire 'bokove' i agresivnije spojlere i branike. Tu su i srebrni ukrasni elementi, brojni otvori za zrak i 18 ili 19-colni aluminijski kotači. Stražnjim krajem dominiraju dvije ispušne cijevi, difuzor i mali spojler (tzv. 'lip').

Foto: PR / Ovo je novi sportski Mercedes-AMG CLA 35

Unutrašnjost je gotovo identična A-klasi, a jedine novosti su nova sportska kožna sjedala i novi digitalni prikaz 'Supersport' na glavnom vozačevom zaslonu. Tu su brojni sustavi telemetrije (spremanja i bilježenja podataka tijekom vožnje po trkaćoj stazi) i podešavanja koje vozač ima na raspolaganju, a CLA 35 ima i mogućnost 'lansiranja' s mjesta, odnosno sustav Launch Controla.

Foto: PR / Ovo je novi sportski Mercedes-AMG CLA 35

Sportskim karateristikama doprinose i čvršća karoserija, programibilni ovjes koji je moguće podesiti po uvjetima vožnje i stanju ceste, a CLA 35 ima i snažnije 350-milimetarske ventilirajuće diskove sprijeda te 330-milimetarske straga. Cijena za novi sportski Mercedes još se ne znaju.

Kopirati
Drag cursor here to close