Vlastita platforma

Mercedes na MWC donosi svoju AI tehnologiju primjenjenu na infotainment platformu MBUX

Mercedes-Benz će na ovogodišnjem MWC-u prikazati prototip svoje infotainment platforme MBUX koja se bazirana na umjetnoj inteligenciji i glasovnoj kontroli
AutoMoto / Flash | 16. 02. 2018. u 09:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mercedes-Benz na ovogodišnji MWC stiže za svojom vlastitom platformom temeljenom na umjetnoj inteligenciji. Točnije radi se o infotainment sustavu MBUX, čija je početna inačica već predstavljena na CES-u u Las Vegasu, a moći će se pronaći u budućim vozilima te tvrtke.

Hardverska komponenta MBUX sustava uključuje šestjezgreni procesor, dva Nvidijina GPU-a, 8 GB RAM-a, dva klasična USB priključka te jedan USB Type-C priključak.

Tome se pridružuju višestruke mogućnosti personalizacije platforme prema korisnikovim potrebama, značajke umjetne inteligencije, unaprijeđeni sustav glasovnih naredbi putem kojeg je dovoljno izreći dvije riječi, "Hey Mercedes", nakon čega se korisniku prikazuju sve relevantne informacije vezane za njegovo vozilo.

Prototip MBUX sustava bit će integriran u Mercedes-Benz A-klase, koji je u tom obliku već prikazan 2. veljače u Amsterdamu.

Kopirati
Drag cursor here to close