Svjetske i europske

Mercedes-Benz spremio brojne premijere za Salon automobila u Ženevi

Rastuća elektrifikacija pogonskog sustava također predstavlja važan korak ka budućnosti.
AutoMoto / Flash | 22. 02. 2020. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnji 90. Salon automobila u Ženevi donosi nekoliko novih proizvoda: unaprijeđenu E-Klasu, tri AMG svjetske premijere, nove modele iz porodice kompaktnih hibrida, kao i model Marco Polo sa Mercedes-Benz Advanced Control sistemom (MBAC). Koncept vozilo VISION AVRT će takođe biti prikazano po prvi put u Europi večer uoči Salona automobila.

"Meet Mercedes" događaj će se održati dan prije Salona automobila u Ženevi, 2.ožujka 2020. godine, na lokaciji "HEAD – Genève“. Novinari će imati priliku da se upoznaju sa inicijalnim inovacijama u novoj E-Klasi, kao i da razgovaraju sa Daimler stručnjacima u neformalnoj atmosferi.

Press konferencija je zakazana za 8.30 sati u Hali 6 prvog novinarskog dana, 3.ožujka 2020. godine. Svi zainteresirani širom svijeta mogu uživo da prate konferenciju za novinare na online platformi Mercedes me Media.

Svi pres materijali, slike i filmovi koji se odnose na ženevske premijere su dostupni kroz stalno ažurirani medija specijal. Prenos uživo iz više kutova sa Salona automobila u Ženevi može se naći na ovom linku - https://media.mercedes-benz.com/gims2020.

Uzbudljiva premijera nove E-Klase i mnoštvo AMG svjetskih premijera

Osvježena E-Klasa donosi ne samo implementaciju nekoliko hibridnih varijanti, od kojih će jedna biti izložena u Ženevi. Unaprijeđenje također predstavlja dinamičniji dizajn, kao i sportski Avantgarde eksterijer , kao i posljednju generaciju pomoćnih sustava Active Distance Assist DISTRONIC, Active Stop-and-Go Assist, Active Steering Assist i mnogih drugih. Redizajn je također vidljiv u unutrašnjosti – na primjer, potpuno redizajniran volan, dostupan u različitim verzijama, kao i MBUX (Mercedes-Benz User Experience) multimedija sistem koji je dio standarne opreme sa dva velika ekrana 10.25-inch/26 cm postavljeni jedan uz drugi čime stvaraju jedinstvenu cijelinu  infotainment sistema.

Rastuća elektrifikacija pogonskog sustava također predstavlja važan korak ka budućnosti. E-Klasa u AMG varijanti takođe će biti predstavljena u Ženevi, kao i dva nova SUV modela iz Afalterbaha.


Marco Polo – kompaktni kamper, inteligentno umrežen

Kompaktni kamper od brenda Mercedes-Benz biće prikazan u Ženevi sa dvije “pametne inovacije”.
Intuitivan MBUX (Mercedes-Benz User Experience) infotaiment sistem, poznat iz raznih modela putničkih automobila sa trokrakom zvezdom, imaće svoju premijeru u Marco Polo modelu na proljeće 2020. godine.

Novorazvijeni MBAC (Mercedes-Benz Advanced Control) interfejs modul biće integriran istovremeno sa uvođenjem sistema MBUX. MBAC omogućava centralni rad niza funkcija, poput svjetla ili grijanja preko ekrana osjetljivog na dodir u kokpitu ili kroz aplikaciju na pametnim telefonima. Kao rezultat, Marco Polo postaje pametna kuća na točkovima.


VISION AVTR – concept vozila spreman za Hollywood

VISION AVTR imao je svjetsku premijeru na Sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu, a po prvi put u Europi biće prikazan na događaju "Meet Mercedes". Konceptno vozilo čija skraćenica znači ADVANCED VEHICLE TRANSFORMATION, ispirirano je filmom “Avatar” Jamesa Cameroona  i predstavlja rezultat neobične globalne saradnje između jednog of najinovatnivnijih brenova u šoubiznisu i osmog najvrijednijig svjetskog brenda, Mercedes-Benz. Kao oličenje vizije buduće mobilnosti, VISION AVTR je ispred svog vremena ne samo u pogledu futurističkog dizajna: on nudi poptuno novi vid interakcije između čoveka, mašine i prirode.

Kopirati
Drag cursor here to close