Mercedes-Benz: Kompaktna vozila postaju električna, EQA na zimskom testiranju

U isto vrijeme, Mercedes-Benz Cars proširuje svoju liniju plug-in hibrida pod brendom EQ Power - na Salonu automobila u Ženevi predstavit će dodatne modele sa trećom-generacijom hibridnog pogona.
AutoMoto / Flash | 26. 02. 2020. u 08:55

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sa konceptom EQA predstavljenim na Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu 2017. godine, Mercedes-Benz je pokazao da će se EQ strategija preneti na kompaktnu klasu automobila.

Proizvodna verzija potpuno električne verzije GLA biće premijerno predstavljena prije kraja ove godine. Prototip modela EQA je trenutno na izazovnim zimskim testiranjima na polarnom krugu. Mercedes-Benz će kompletirati EQ Power porodicu kompaktnih vozila sa dodatnim sportskim modelima sa trećom-generacijom hibridnog pogona.

Novi GLA, kao osmi model, zaokružuje aktualnu generaciju kompaktnih vozila brenda Mercedes-Benz. Električni model u formi EQA uslijedit će prije kraja ove godine. Prototip ovog modela trenutno putuje po snijegu pokrivenim putevima Švedske. Ovo zimsko testiranje inženjeri koriste kako bi sa posebnom pažnjom ispitali termalne karakteristike i punjenje baterije u ekstremnim uvjetima. Daljnji aspekti su sigurnost u vožnji, trakcija/vuča i oporavak energije na snijegu i ledu.

U isto vrijeme, Mercedes-Benz Cars proširuje svoju liniju plug-in hibrida pod brendom EQ Power - na Salonu automobila u Ženevi predstaviće dodatne modele sa trećom-generacijom hibridnog pogona. Sa novim EQ Power kompaktnim vozilima, u prvom planu su (električni) užitak u vožnji i pogodnost za svakodnevnu upotrebu.

Transparentnost za e-mobilnost

Jedan ključni aspekt održive poslovne strategije Daimler AG je električna mobilnost. Sa svojom inicijativom "Ambition 2039", Mercedes-Benz radi na tome da bude u omogućnosti da ponudi CO2-neutralnu novu flotu vozila za 19 godina. Jedan važan akspekt održive mobilnosti je transparetnost. Zbog toga je Mercedes-Benz AG prvi premium proizvođač automobila koji je svoje ciljeve zaštite klime naučno verificirao od strane Science Based Targets Initiative (SBTI). To znači da je kompanija u skladu sa zahtjevima Pariškog svjetskog klimatskog sporazuma.


Uživo online: svjetska premijera novih modela iz porodice kompaktnih plug-in hibirda na Salonu automobila u Ženevi 2020.

Merecdes-Benz konferencija za medije prvog novinarskog dana, 3.ožujka 2020. godine, počinje u 8.30h, a može se doživjeti online iz različitih perspektiva u punoj dužini, iz različitih kutova uživo na Mercedes me media https://media.mercedes-benz/gims2020. Kompletni medija specijal sa Salona automobila u Ženevi se također mogu ovdje pronaći.

Kopirati
Drag cursor here to close