XXL SUV

VIDEO | Mercedes-Benz GLS sprema se odmah napasti BMW X7

X7 i ostatak društva dobili su ozbiljnog konkurenta koji bi se opet mogao nametnuti kao kralj klase velikih SUV modela.
AutoMoto / Flash | 21. 04. 2019. u 19:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su prije nekoliko dana procurile slike, sada je i službeno predstavljen potpuno novi Mercedes GLS!

Ako ste se izgubili u nazivima novih Mercedesa koji se predstavljaju iz dana u dan (Mercedes je trenutno u pravoj ofenzivi što se tiče novih modela), GLS je XXL SUV model sa 7 sjedala koji u novom ruhu stiže u pravo vrijeme budući da je BMW nedavno predstavio X7, model koji će biti direktni konkurent GLS-u.

Jasno je kako su dizajneri inpiraciju crpili iz GLE-a, a ovdje je sve to još dodatno uvećano, budući da je dug čak 5,2 metra! Uz međuosovinski razmak od 3135 mm (60 mm dulji nego kod prethodnika), jasno je kako će putnicima biti omogućen potpuno uživanje u komforu.

Pritom u Mercedesu ističu kako čak i osobe visine 1,92m mogu bez problema sjediti u trećem redu, a preklapanjem svih sjedala dobiva se prostor od čak 2400 litara. A kada smo kod interijera, ispred vozača se nalazi dobro poznati digitalni kokpit povezan sa središnjim zaslonom osjetljivim na dodir.

Na svjetskoj premijeri u New Yorku poseban je naglasak stavljen na MBUX sustav koji je svakako jedan od glavnih aduta svih novih Mercedesovih modela, a koji koristi umjetnu inteligenciju i prilagođava se vozaču, prenosi AutoKlub.hr.

Budući da je riječ o eklsuzivnom modelu kojeg već sada nazivaju "S-klasom među SUV-ovima", novi GLS standardno dolazi s AIRMATIC zračnim ovjesom. U ponudi će se naći niz benzinskih i dizelskih agregata, kao i mild-hibridna verzija s 48-voltnim električnim sustavom napajanja. A upravo je snažni mild-hibridni GLS 580 4Matic bio glavna zvijezda u New Yorku.

Za pogon se brine 489 KS snažan benzinac koji ima čak 700 Nm okretnog momenta, a zahvaljujući spomenutom EQ Boost sustavu na momente dobiva i dodatnih 200 Nm.

U svakom slučaju, X7 i ostatak društva dobili su ozbiljnog konkurenta koji bi se opet mogao nametnuti kao kralj klase velikih SUV modela.

Kopirati
Drag cursor here to close