Egzodus

Menadžeri masovno napuštaju Uber

AutoMoto / Flash | 20. 03. 2017. u 10:06 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od početka ove godine iz središnjice Ubera otišao je značajan broj visokopozicioniranih direktora i menadžera.

Sve je počelo kada se otkrilo da je Amit Singhal, bivši Googleov zaposlenik, zatajio da je na prošlom radnom mjestu bio optužen za seksualno uznemiravanje, pa je uprava Ubera od njega zatražila ostavku krajem veljače. Singhal je radio u inženjerskom odjelu Ubera kao direktor.

Tijekom ožujka kompaniju su napustili i Raffi Krikorian, vođa odjela za autonomnu vožnju, Gary Marcus, stručnjak za umjetnu inteligenciju, te Ed Baker, potpredsjednik kompanije za razvoj proizvoda.

Danas, pak, američki mediji doznaju da su iz Ubera odlučili otići i Jeff Jones, predsjednik odjela za dijeljenje vožnji (ride sharing), nakon samo šest mjeseci provedenih u kompaniji. Osim njega uskoro će na novo radno mjesto otići i Brian McClendon, potpredsjednik zadužen za kartografiju i poslovnu platformu.

Iako svaki od navedenih menadžera ima vlastite razloge za napuštanje Ubera, koji variraju od nezadovoljstva na trenutnom položaju, preko neslaganja s CEO-om Travisom Kalanickom, pa do pronalaska bolje pozicije drugdje ili osobnih razloga, ovaj trend trebao bi svakako zabrinuti upravu i Kalanicka.

Uzmemo li u obzir da je Uber višekratno optuživan i za vrlo loše upravljanje i odnos prema zaposlenicima, čini se kako je u vrhu ove kompanije došlo vrijeme za veliko proljetno čišćenje.

Kopirati
Drag cursor here to close