Leverkusen

Mazda CX-30 osvojila Zlatni volan 2019

Ovo je inače peti Zlatni volan za Mazdu u povijesti – Mazda 323 je bila dobitnik 1985. i 1989. godine, zatim 1992. godine Mazda 626 i 2014. godine Mazda2.
AutoMoto / Flash | 13. 11. 2019. u 16:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova Mazda CX-30 je osvojila Zlatni Volan 2019, pobijedivši u kategorii SUV/ crossover modela kompaktne klase, do 4,4 m dužine. Za novu Mazda CX-30 je ovo prva nagrada, a posebno je važna jer dolazi iz najvažnijeg izbora čitalaca specijaliziranih magazina u autoindustriji. Nagradu je, na jučerašnjoj svečanosti u Berlinu, preuzeo predsjednik Mazda Motor Europe, Yasuhiro Aoyama.

Ovo je inače peti Zlatni volan za Mazdu u povijesti – Mazda 323 je bila dobitnik 1985. i 1989. godine, zatim 1992. godine Mazda 626 i 2014. godine Mazda2.

Aoyama je, tijekom ceremonije dodjele, imamo nadahnut govor: “ Vrlo sam ponosan da primam ovu posebnu nagradu za Mazdu CX-30, u Berlinu”, rekao je. “Ona pokazuje da smo na pravom putu s našim fokusom na dizajn, tehničke inovacije i harmoniju između vozača i automobila.”

Mazda je imala i dodatne razloge za slavlje – u još dvije kategorije je bila među prva tri - novi SKYACTIV-X motor u kategoriji inovacija, a Mazda3 u kategoriji kompakt automobila.

“Sa SKYACTIV-X motorom, Mazda nudi prvi benzinski motor u masovnoj proizvodnji i upotrebi, koji koristi kompresijsko paljenje poput dizela, u širokom radnom području. Činjenica da je ova tehnologija, od čitatelja u Njemačkoj, pozicionirana među prve tri inovacije, daje pozitivne izglede za njenu tržišnu poziciju.”, dodao je Aoyama.

Foto:PR / Mazda CX-30 osvojila Zlatni volan 2019

Natjecanje Zlatni volan, koje se održava već 43. put, odaje počast najboljim automobilskim inovacijama godine. Čitatelji novina Bild am Sonntag i magazina Auto Bild izabrali su svoje favorite među 58 vozila, u sedam kategorija, također glasavši za "Najljepši automobil" i "Inovaciju godine".

Najbolja tri vozila u svakoj kategoriji su dodatno testirali profesionalci – na stazi EuroSpeedway u Lausitzu (Lausitzring). Žiri od 14 trkačkih vozača i stručnjaka za automobile odabrao je Mazdu CX-30 za pobjednika u kategoriji kompaktnih SUV/ crossover modela, ispred Volkswagenovog T-Crossa i Range Rover Evoquea.

Podsjećamo, Mazdin novi crossover svoju je svjetsku premijeru imao na Sajmu automobila u Ženevi, u ožujku 2019. godine. Pozicioniran između Mazde CX-3 i Mazde CX-5, dizajniran je za kupce koji traže kombinaciju kompaktnih urbanih dimenzija, velikodušni prostor u unutrašnjosti, praktičnost i pionirsku tehnologiju motora.

Mazda CX-30 je dostupna sa SKYACTIV dizelskim i benzinskim motorima, uključujući novi SKYACTIV-X.

Kopirati
Drag cursor here to close