Quattroporte i Ghibli

Maserati proširio kolekciju Trofeo s dva atraktivna modela

Quattroporte i Ghibli će dobiti najsnažniju inačicu naziva Trofeo kojom će upotpuniti ovu kolekciju. Istu je, podsjetimo, otvorio SUV Levante Trofeo prije dvije godine.
AutoMoto / Flash | 13. 08. 2020. u 10:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Maserati je putem online prezentacije najavio dolazak nove linije za svoje modele Quattroporte i Ghibli.

Oni će dobiti najsnažniju inačicu naziva Trofeo kojom će upotpuniti ovu kolekciju. Istu je, podsjetimo, otvorio SUV Levante Trofeo prije dvije godine.

Osnovu novih Trofeo modela čine već poznati Quattroporte i Ghibli s prepoznatljivim dizajnerskim potpisom– talijanska trobojnica i trozubac istaknuti su na svim detaljima, dok im je pridodano i ponešto ukrasa )crni lak ili karbonska vlakna) koji nepogrešivo pokazuju da je riječ o najsnažnijem modelu, javlja AutoNet.

Foto: Maserati / Maserati proširio kolekciju Trofeo s dva atraktivna modela

Ispod haube najveća je promjena: Quattroporte Trofeo i Ghibli Trofeo dolaze s Ferrarijevim 3,8-litarskim Twin Turbo V8 motorom koji proizvodi 580 KS te ima najviši okretni moment od 730 Nm (istim kao u Levante Trofeu).

Ghibli i Quattroporte Trofeo s dodatkom ovog motora postali su i najbrži serijski Maseratijevi sedani do sada, s najvišim brzinama od 326 km/h.

Kao i Levante, imaju ugrađeni način vožnje Corsa namijenjen za trkaće staze, te napredni launch control sustav. U Maseratiju se posebno ponose prepoznatljivim zvukom V8 agregata koji su u nekoliko navrata naglašavali u svojoj online prezentaciji.

Kopirati
Drag cursor here to close