Škoda Kodiaq

Markantan dizajn novog velikog Škoda SUV-a

AutoMoto / Flash | 11. 08. 2016. u 10:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Malo prije svjetske premijere novog Škoda Kodiaq-a, koja će se održati 1. rujna na sajmu automobila u Berlinu, češki proizvođač automobila otkriva detalje vanjskog izgleda svog snažnog SUV-a.

Škoda Kodiaq očarava! Široko, trodimenzialno oblikovana prednja maska djeluje markantno i upečatljivo. Sa oštro dizajniranim farovima, po prvi put urađenim u punoj LED – tehnologiji, nedvojbeno je jasno da je proizveden prvi veliki SUV. Upečatljivo su oblikovane bočne strane, kao i stražnji dio: površine vrata su oblikovane atletski, stražnji dio je posebno snažan.
Stražnja svjetla su urađena u odgovarajućoj LED tehnici, Škodinoj C-Grafici.

S volumenom prtljažnika od 720-2.065 litara (sa preklopivim stražnjim naslonom), Kodiaq nudi najveći prtljažni prostor u svojoj klasi. Škoda Kodiaq može biti i u varijanti sa 7 sjedišta.

Za veću sigurnost i udobnost su zaduženi inovativni sustav asistencije. Sa AREA View sustavom i kamerama na prednjem i stražnjem dijelu, kao i u kućištu vanjskih retrovizora, zahvaljujući njihovim objektivima za praćenje kutova, omogućeno je višestrano promatranje okoline iz unutrašnjosti vozila.

Novina je i asistent-sustav za prikolicu. Ukoliko Škoda Kodiaq vuče prikolicu ,sustav pri sporoj vožnji unazad, preuzima upravljanje. Uz to, asistent-sustav za kočenje, čim se pojavi neka prepreka pri vožnji unazad, preuzima funkciju kočenja.

Novi mobilni alati ŠKODA Connect krase novi Škoda Kodiaq.

Dijele se u dvije kategorije:
1. Infortainment online sustavi, koji nude više informacija pri korištenju navigacijskog uređaja.
2. Care Connect sustav pri nesreći, nakon aktiviranja zračnih jastuka, automatski pokreće tzv. Emergency Call i automatski poziva službu hitne pomoći.

Svoju svjetsku premijeru novi Škoda Kodiaq slavi 1. rujna 2016. godine u Berlinu.

Službena prodaja ovog modela u Bosni i Hercegovini počinje u ožujku 2017. godine, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close