Električna reinkarnacija BMW-ove Isette

Maleni gradski automobil Microlino prikupio 100 milijuna eura

Električna reinkarnacija BMW-ove Isette iz prošlog stoljeća već je privukla preko 8 tisuća kupaca koji su spremni za nju platiti 12 tisuća eura.
AutoMoto / Flash | 16. 09. 2018. u 10:00 Bljesak.info
Kopirati

Microlino, moderna reinkarnacija BMW-ove Isette i općenito koncepta "bubble car" automobila, svojim simpatičnim i za današnje vrijeme vrlo neobičnim izgledom, ali vjerojatno i tehničkim detaljima, privukao već više od 8 tisuća budućih kupaca.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svaki od njih spreman je platiti najmanje spomenutu cijenu od preko 12 tisuća eura, što iznos prednarudžbi postavlja na preko 100 milijuna eura.

Najviše kupaca, piše njemački portal Focus, dolazi iz Njemačke i Švicarske, prenosi Bug.hr.

O tome da ovo nisu samo lijepe želje kupaca svjedoči i činjenica da je prilikom narudžbe potrebno uplatiti polog od 1.000 eura, pa je realno za očekivati kako će naručena količina automobila u konačnici i završiti kod kupaca koji su uplatili depozit.

Micro Mobility će s testnom proizvodnjom početi sljedećeg mjeseca, a do prosinca se nadaju pokrenuti i serijsku proizvodnju.

Microlino će biti sastavljan u pogonima kompanije Tazzari u Italiji, koja se već bavi proizvodnjom malenih električnih automobila i vlasnik je polovice kompanije Micro Mobility.

 

Kopirati