Oprezno

Magla otežava prometovanje na cestama u BiH

AutoMoto / Flash | 23. 04. 2017. u 07:07 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U većem dijelu BiH promet se ovoga jutra odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolniku. Upozorava se na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, dok se na dionicama kroz usjeke skreće pažnja na učestale odrone kamenja na kolnik.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, dionica A-1 Butila–Vlakovo u smjeru Vlakova vozila prometuju jednim prometnim trakom. Mole se vozači da na toj lokaciji voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju.

Na cestama sa aktualnim radovima prometuje se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene prometne signalizacije. Izdvajaju se autocesta A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići). Sanacijski radovi izvode se i na magistralnim cestama: M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova koji još traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila.

Zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje graničnog prelaza Klobuk (09.00-11.00 i 13.00-15.00 sati), priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close