Voltswagen of America

Loša prvotravanjska šala mogla bi puno koštati "Volkswagen"

Američka filijala kompanije "Volkswagen" je izdala pa povukla lažno priopćenje za medije o tome kako će se preimenovati u "Voltswagen of America".
AutoMoto / Flash | 03. 05. 2021. u 11:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prvi travanj, dan šale, američka filijala kompanije "Volkswagen" je izdala pa povukla lažno priopćenje za medije o tome kako će se preimenovati u "Voltswagen of America".

Time suhtjeli, kako navode, dokazati svijetu koliko su ozbiljni oko elektrifikacije svoje ponude i električnih automobila. A sve u duhu prvog travnja. 

Međutim, dan kasnije, oglasili su se iz kompanije i priznali javnosti da je to samo bio marketinški potez u namjeri da privuku pažnju na svoje električne automobile. To je izazvalo oštre reakcije na društvenim mrežama, pa su u komentarima ljudi uspoređivali ovu lažnu vijest sa "Dieselgate" skandalom, kada je "Volkswagen" također neistinito informirao o štetnim plinovima svojih motora.

Onda je američka Komisija za vrijednosne papire i tržišta (SEC) pokrenula istragu o efektima ovog neobičnog poteza na cijenu dionica, prenosi "Telegraf.rs".

Ispostavilo se da je cijena dionice firme naglo skočila. U jednom trenutku vrijednost je skočila za više od deset posto.

Zanimljivo je da na objavu nisu samo nasjeli mediji, nego i trgovci sa Wall Streeta, budući da su odmah preuzeli "Volkswagenovo" lažno priopćenje.

Izvršni direktor ove američke filijale Scott Keogh je u razgovoru za "Reuters" potvrdio da je bila riječ samo o šali i o načinu na koji su htjeli da proslave svoju posvećenost elektrifikaciji.

Inače, SEC je zbog ovakvih i sličnih poteza ispitivao već i Elona Muska, koji je na mreži Twitter najavio da će povući "Teslu" s burze. Ispostavilo se da je Musk na kraju ipak odustao od svoje ideje.

Kopirati
Drag cursor here to close