VELAR

Land Rover u Ženevi predstavlja coupe-SUV?

AutoMoto / Flash | 07. 02. 2017. u 08:45 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema posljednjim saznanjima Land Rover bi u Ženevi trebao predstaviti novi model u svojoj ponudi, a navodno će se raditi o tzv. coupe-SUV-u koja će nositi naziv Velar. Razlog za ovakav potez se dakako krije u popularnosti SUV-ova pa su u Land Roveru odlučili dodatno zaraditi na lak način i bez velikih dodatnih ulaganja temeljeći ovaj novitet na već postojećoj platformi IQ koju će dijeliti s jaguarovim modelima, piše Autonet.

Pored spomenute platforme za sada znamo i kako bi ga trebali pokretati 4 i 6-cilindrični benzinski i dizelski motori, a kasnije je vjerojatan dolazak hibridnih ili čak i električnih izvedbi. Moguća je i kompresorska V8 verzija, odnosno SVR model. Dakako, pogon će biti na sva četiri kotača, a očekivana visina podnice i kratki prevjesi bi trebali omogućiti i više no solidne off-road sposobnosti.

Nadalje, britanski Autocar navodi kako bi se Velar u ponudi smjestio između modela Evoque i Range Rover Sport, odnosno kako će se raditi o SUV-u srednje veličine vrlo dinamičnog, kupeovskog dizajna koji će biti nešto viši i dulji od Jaguara F-Pace. Najbližu konkurenciju bi mu trebali činiti modeli poput Porschea Macan, Audija Q5, ali i BMW-a X6 i sl.

Proizvodnja ovog automobila će biti povjerena JLR-ovim pogonima u Solihullu, u Velikoj Britaniji, a uskoro bi trebali saznati više s obzirom kako će ženevski auto salon otvoriti svoja vrata u prvoj polovici sljedećeg mjeseca.

Kopirati
Drag cursor here to close