U blizu su ...

Lamborghini Urus više nije najbrži SUV na svijetu: Novi kralj je Bentley Bentayga Speed

Kao i prije, pogon je na sva četiri kotača preko automatskog mjenjača sa osam brzina. Do stotke juri za 3,9 sekundi i u suštini brži je od postojećeg za dvije desetine sekunde, ali, 0,3 sekunde iza Urusa.
AutoMoto / Flash | 15. 02. 2019. u 13:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lamborghini Urus više nije najbrži SUV na svijetu. Bentley Bentayga Speed ima titulu najbržeg SUV-a na svijetu sa maksimalnom brzinom od 306 kilometara na sat.

Speed nije mnogo brži od Urusa. Službeno, Bentayga Speed ima najveću brzinu od 306 km/h, a Urus 305 km/h.

Rekordna brzina dolazi zahvaljujući pojačanom 6.0- litarskom twin turbo W12 motoru koji proizvodi 635 KS, što je što je 25 KS više od prethodnog modela. Maksimalni okretni momenat je ostao nepromijenjen na 900Nm, dok obnovljeni auspuh sad svira neke nove note.

Kao i prije, pogon je na sva četiri kotača preko automatskog mjenjača sa osam brzina. Do stotke juri za 3,9 sekundi i u suštini brži je od postojećeg za dvije desetine sekunde, ali, 0,3 sekunde iza Urusa.

Kao i kod ostalih Bentayga, Speed ima Bentleyev Dynamic Ride, zračni ovjes koji elektronski upravlja te osigurava odlično ponašanje automobila u svim situacijama uz izuzetnu stabilnost i agilnost ne baš laganog vozila.

Gledano s vana, najviše se ističu aluminijski naplatci u veličini od 22 inča koji su dostupni u srebrenoj, tamno sivoj ili crnoj boji, i velikom spojleru prtljažnika.

Što se tiče unutrašnjosti, pretežno crna kabina naglašena je onim što Bentley naziva "Swooshes" - kontrastne boje materijala koje se nalaze oko panela vrata, na središnjoj konzoli i sjedalima. Speed je standardno opremljen mješavinom kože i Alacantare. Puna koža je i dalje u opciji ukoliko kupac zahtjeva.

Kupci imaju još mnogo dodatnih opcija, uključujući keramičke kočnice, koje smanjuju težinu za 20 kilograma u odnosu na standardne diskove. Za unutrašnjost postoji opcija obloženih panela od karbonskih vlakana, masažna sjedala s programom od 22 različita načina masiranja, te Bentleyev sustav za zabavu na stražnjim sjedalima koji putnicima nudi zaslon osjetljiv na dodir. Bentayga Speed debitia u ženevi a narudžbe za istog kreću nešto kasnije ove godine. Cijena još nije potvrđena, ali će vjerojatno koštati više od 412.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close