Problemi

Kupci ne žele Teslu

Pad potražnje bi također mogao ''nagristi'' zaradu kompanije i dovesti u pitanje obećanje generalnog direktora Elona Muska da će Tesla ostvarivati održive kvartalne profite.
AutoMoto / Flash | 03. 01. 2019. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tesla je prošle godine napravio oko 9.300 vozila više nego što je isporučio, što je pokrenulo nagađanja u industrijskim krugovima da zalihe rastu jer potražnja za električnim automobilima te kompanije možda počinje slabjeti.

Ako potražnja padne, kažu analitičari, kompanija će ući u novu fazu poslovanja, prenio je Tanjug. Kao i drugi proizvođači električnih automobila, Tesla će, kako dodaju, morati ili smanjiti proizvodnju ili spusttii cijene kako bi povećao prodaju.

Pad potražnje bi također mogao ''nagristi'' zaradu kompanije i dovesti u pitanje obećanje generalnog direktora Elona Muska da će Tesla ostvarivati održive kvartalne profite.

Kompanija je snizila cijene za po 2.000 dolara za svaki od tri modela, navodeći da će to pomoći klijentima da lakše podnesu ukidanje federalnog poreznog kredita u iznosu od 7.500 dolara.

Porezni kredit je ovog meseca za Tesline kupce spušten na 3.750 dolara, a u planu je da ta porezna olakšica do kraja godine bude postupno potpuno ukinuta.

Tesla je objavio da je prošle godine proizveo 254.530 automobila i SUV vozila, te da je isporučio kupcima 245.240 automobila.

Isporuke za cijelu godinu su se podudarile s procjenama Walstreeta, ali su podaci za četvrti kvartal podbacili u odnosu na očekivanja.

Naime, iz Tesle su naveli kako su od listopada do prosinca isporučili 90.700 jedinica, a analitičari su anketi agencije FactSet predviđali 92.000 vozila.

Analitičari ipak napominju da je Teslinih 9.300 neprodanih vozila manje u odnosu na zalihe električnih automobila drugih proizvođača koji čekaju kupce kod auto-dilera.

Kopirati
Drag cursor here to close