Nisu dobro prošli

Korisnici ocijenili: Tesle su najlošije sastavljeni automobili

U istraživanje tržišta američke kuće J.D. Power po prvi je puta bio uključen i Tesla kao proizvođač o kojem se kupci izjašnjavaju, i nije dobro prošao.
AutoMoto / Flash | 28. 06. 2020. u 15:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako često čitamo kako je Tesla sa svojim tehnološkim rješenjima, od infotainmenta, preko pogona i baterija pa sve do poluautonomne vožnje, miljama ispred konkurencije – čini se kako po zadovoljstvu korisnika kvalitetom izrade i nije među boljima.

Naprotiv, u prvom istraživanju američke kuće J.D. Power u kojem su ispitivani kupci automobila na tržištu SAD-a, Muskova je kompanija zauzela posljednje mjesto.

Kia prva, Tesla zadnja

Prvi je ovo puta otkako postoji ovaj proizvođač električnih automobila da je uključen u istraživanje Initial Quality Study, iako su se iz kompanije protivili tom testiranju i anketiranju svojih kupaca. J.D. Power je proveo istraživanje u 35 saveznih država, zaključio da je uzorak ipak dovoljno reprezentativan, te izračunao njihov rezultat: u prosjeku zabilježeno je 250 kvarova na 100 novih automobila, što je gotovo dvostruko više od ovogodišnjih pobjednika, Dodgea i Kije koji broje 136 problema na 100 vozila.

U Tesli su već ranije imali problema s isporukama, primarno njihovom količinom, kao i zastojima proizvodnje zbog raznih tehničkih poteškoća.

Sve one očito nisu ispravljene, a pri povećanju proizvedenih količina potkradaju se greške, pa brojni kupci moraju nakon kupovine Tesli navratiti do ovlaštenog servisa, ili su jednostavno nezadovoljni nekim detaljima završne obrade.

Problematičan infotainment

Osim spomenutih pobjednika istraživanja, Dodgea i Kije, kvalitetom su se istaknuli, ovisno o segmentima, marke Hyundai, General Motors, Ford, Nissan, Toyota i Cadillac, javlja Bug.

Najčešći prigovori kupaca općenito su se ticali infotainment sustava, koji su im u oko četvrtinu slučajeva izazivali probleme – od povezivosti Bluetoothom, preko Android Auto i Apple CarPlay sustava, pa do problema s navigacijom i touchscreen ekranima, tehnološki dodaci očito najviše ljute američke vozače.

Najčešće pritužbe kod Tesle tiču se nedovoljno precizno sastavljenih dijelova karoserije, čujne buke vjetra, raznih zvukova rasklimanih dijelova, te grešaka u bojanju. Kod ove se marke, pak, na infotainment kupci nisu žalili u tolikoj mjeri.

Kopirati
Drag cursor here to close