OH YES

Koncept Mercedesove A klase sedan predstavljen u Šangaju

AutoMoto / Flash | 21. 04. 2017. u 16:11 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S dužinom od 4570 mm, uz dinamične, kupeovske i istovremeno kompaktne/limuzinske proporcije Mercedes-Benz Concept A Sedan odlikuje se tradicionalnim trodijelnim oblikom koji uključuje kratke prevjese, pogotovo straga, kao i spuštenu kabinu koja je usmjerena unazad.

Dodatne karakteristike limuzine su relativno okomiti C-nosač, veliki bočni prozori i viša donja linija prozora. 20-inčne kotače ističe se mišićav dizajn lukova kotača - aluminijski kotači odišu tehničkom preciznošću sa svojim sportskim aero izgledom i strukturiranom površinom između krakova. Kvake vrata izložbenog automobila poravnate su s karoserijom, dok su vanjska zrcala, modernog dizajna, istaknuta na okovima, piše VidiAuto.

 



Prednji kraj inspiriran je Panamericana prednjom maskom zakrenutom prema naprijed, a koja uključuje okomite kromirane umetke i središnju zvijezdu kao i izvučeni poklopac motora s bubrezima. Veliki donji otvor za zrak, s mrežicom dijamantne strukture, i uočljiva ukrasna traka u tamnom kromu također predstavljaju uočljive dizajnerske značajke.



Primjetna su i prednja svjetla sa svojim obrvama kao tipičnom značajkom marke te privlačna mrežasta struktura u unutrašnjosti jamče samouvjereni izgled – i istovremeno visoku prepoznatljivost. Mrežasta struktura u lampama presvučena je UV lakom i izložena ultraljubičastoj svjetlosti. Kao rezultat, prednja svjetla ”svijetle” u različitim bojama, ovisno o izvoru svjetlosti – na primjer, dnevna pozicijska svjetla su bijela.



Tehnologija osvjetljenja također se koristi i straga - privlačna slika stražnjih svjetala dizajnirana je kao strukturna skulptura. Linije i razmaci u stražnjem dijelu su smanjeni dok laki stražnji branik uključuje donji dio u obliku difuzora, presvučen u crnu boju i kromiranu ukrasnu traku koja ističe širinu i premium privlačnost automobila. Integrirani deflektori ispuha izvedeni su u tamnom kromu. Dodatne značajke ovog izložbenog automobila, spremnog za cestu, su zatamnjena stakla te veliki panoramski krovni otvor.

Kopirati
Drag cursor here to close