Prevent Components

Komponente za Aston Martin proizvodit će se u Goraždu i Srebrenici

Aston Martin je samo jedan od brendova s kojima surađuje ova kompanija, koja se pozicionirala kao pouzdan i kvalitetan dobavljač plastičnih komponenti za unutrašnjost vozila.
AutoMoto / Flash | 14. 09. 2019. u 11:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U pogonima Prevent Componentsa u Goraždu i Srebrenici radit će se komponente za najnoviji SUV model Aston Martina DBX koji ovaj brend prvi put plasira na tržište.

Generalni direktor Prevent Componentsa Enes Hadžiahmić ocjenjuje da je riječ o značajnom uspjehu ne samo za Prevent, već i generalno za razvoj ove industrije u BiH.

''Predstavnici Aston Martina su ovih dana bili u posjeti kompaniji u Srebrenici i Goraždu i u petak smo dobili i službenu potvrdu za razvoj samog procesa i proizvoda. Radit ćemo različite plastične komponente koje ćemo oblagati kožom. Ima tu malo i šivanja, ali većinom, radi se o procesu laminacije tj. wrapping procesu, dakle lijepljenju kože na kompletne plastične komponente interijera u Aston Martinu. Priča je krenula prije otprilike godinu dana i mi smo zajedno s Aston Martinom razvijali te proizvode, naši djelatnici su išli u Njemačku i to znanje koje su stekli prenijeli smo u BiH'', pojasnio je Hadžiahmić.

Dodao je da je proširenje suradnje sa Aston Martinom od velikog značaja jer je, kako je kazao, to brend koji otvara velika vrata.

''Tu se ne radi o velikoj količini vozila na godišnjoj razini, ali definitivno je brend gdje ostali kupci automatski budu zainteresirani jer znaju koliku kvalitetu Aston Martin zahtjeva i onda je to definitivno lakše.

''Na lokaciji u Goraždu predstavnici Aston Martina su vidjeli veliki potencijal u segmentu same obrade plastike. Tako da, ja bih rekao za jednu godinu dana u kojoj smo stekli povjerenje i odličnu kvalitetu, mi bi mogli uraditi neku vertikalnu integraciju, uključiti što više plastičnih segmenata odnosno svih procesa s kojim trenutno Prevent Components raspolaže'', istakuo je.

Aston Martin je samo jedan od brendova s kojima surađuje ova kompanija, koja se pozicionirala kao pouzdan i kvalitetan dobavljač plastičnih komponenti za unutrašnjost vozila.

''Definitivno smo ušli u vrhunske brendove kao što su Volvo, Jaguar ili Land Rover i mamo jedan veliki projekt o kojem ćemo u budućnosti imati više informacija, a to je da ćemo proizvoditi naslon za ruku za novi brend Peugeot 308, C4 I DS. Dakle to je jedna platforma vozila za koje ćemo u budućnosti proizvoditi i planirani početak te proizvodnje je siječanj 2021. godine'', kazao je generalni direktor Prevent Componentsa.

Kao članica Prevent grupacije, Prevent Components svoje proizvode plasira na tržišta Europe, Azije, Afrike i Amerike.

Kopirati
Drag cursor here to close