Gigafactory

Odlučeno gdje će graditi prvi Teslin Gigafactory u Europi

Bit će to četvrti Teslin Gigafactory. Prvi je izgrađen u Nevadi, drugi u Buffalu u New Yorku. Treća tvornica automobila gradi se u Šangaju.
AutoMoto / Flash | 13. 11. 2019. u 08:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Tesle Elon Musk najavio je da njegova kompanija za električna vozila planira izgraditi inženjerski i dizajnerski centar u Berlinu, u Njemačkoj, što će biti prvi europski grad gdje ova kompanija planira proizvodnju.

Bit će to četvrti Teslin Gigafactory. Prvi je izgrađen u Nevadi, drugi u Buffalu u New Yorku. Treća tvornica automobila gradi se u Šangaju.

Musk je kazao kako je njemačko inženjerstvo izvanredno te da je to razlog zašto lociraju Gigafactory u Njemačkoj.

"Stvorit ćemo inženjerski i dizajnerski centar u Berlinu, jer Berlin posjeduje jednu od najboljih umjetnosti na svijetu", kazao je Musk.

Napomenuo je kako će se kompanija nalaziti u blizini nove zračne luke u Berlinu, prenosi Klix.

Musku je u Njemačkoj dodijeljena nagrada "Das Goldene Lenkrad" ili "Zlatni volan" publikacije Bild, koja je u vlasništvu Axela Springera.

Američki prihod smanjio se za Teslu u trećem tromjesečju. No, njegova se prodaja povećavala u europskim zemljama tijekom prva tri tromjesečja 2019. godine, uprkos usporavanju na cjelokupnom tržištu novih automobila u regiji.

Izgradnja tamošnje tvornice mogla bi pomoći Tesli da izbjegne složenosti izvoza svojih automobila iz SAD-a u Europu, a mogla bi i izbjeći neizvjesnost u vezi s trgovinom i tarifama.

Kopirati
Drag cursor here to close