Zagužvalo

Kvar na sustavu: Kolone na izlazu iz BiH

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Doljani, Gabela Polje, Bijača, Prisika, Kamensko, Gorica, Osoje, Ivanica, Bosanska Gradiška, Gradina, Izačić i Velika Kladuša
AutoMoto / Flash | 06. 08. 2019. u 11:37 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog sanacijskih radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, u dužini od 2 km vozila prometuju dvosmjerno. 

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II prometuje se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tiejkom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je promet za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona. 

Zbog izvođenja sanacijskih radova, obustavljen je promet na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva). 

Na svim dionicama preporučuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu. 

Zbog kvara na sustavu u Hrvatskoj, na graničnim prijelazima sa Hrvatskom bilježe se velike gužve i duge kolone vozila. 

Izdvajaju se granični prijelazi: Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Bosanski Šamac, Ivanica, Doljani, Bijača, Gabela Polje, Crveni Grm, Gorica, Osoje, Čepikuće, Prisika i Kamensko. 

Pojačana je frekvencija vozila i na graničnim prijelazima sa Crnom Gorom, posebno na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Deleuša i Zupci, saopćeno je iz BIHAMK-a.Kopirati
Drag cursor here to close