Pogrešne informacije

Građani ljuti na BIHAMK: Na GP Gabela kilometarske kolone, a Doljani 'zjape' prazni

Građani su ljuti na BIHAMK zbog netočnih podataka o čekanju na granicama
AutoMoto / Flash | 15. 06. 2019. u 14:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velike gužve stvorile su se na GP Gabela Polje, gdje su velike kolone od jutarnjih sati.

BIHAMK piše da je na GP Gabela Polje pojačan promet vozila na izlazu iz BiH, te da zadržavanja na ulazu nisu duža od 30 minuta, građani nam javljaju drugačije.

Foto: Bljesak.info / Gužve na Gabela Polju

''Čekanja su duža od dva sata,  preko 100 auta je u koloni a ovako je jutros od devet sati. Ovo su sve vikendaši koji su krenuli na more ''na dan'', ali mnogi odustaju'', rekao nam je jedan od lokalnih stanovnika.

Foto: Bljesak.info / Gužve na GP Gabela
Foto: Bljesak.info / Gužve na GP Gabela

Inače, dok su na GP Gabela polje kilometarske kolone i čekanja veća od dva sata, na GP Doljani gotovo da i nema gužve a čekanja nisu veća od pet minuta.

Vozači su ljuti na BIHAMK jer ne daje točne informacije o čekanju.

Foto: Bljesak.info / Stanje na Doljanima
Foto: Bljesak.info / Stanje na Doljanima
Foto: Bljesak.info / Stanje na Doljanima



Privremeno otvoreni za međunarodni promet putnika

Podsjetimo, prije nekoliko dana Granični prijelazi Kozarska Dubica – Hrvatska Dubica, Gabela – Gabela Polje, Vaganj – Bili Brig, Hadžin Potok – Bogovija, Orahov Do – Slano i Duži –Imotica, privremeno su otvoreni za međunarodni promet putnika.

Ovo je odlučeno na sjednici Mješovite komisije za praćenje provođenje Ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o graničnim prijelazima.

Tada su donesene odluke o promjeni radnog vremena i privremenom međunarodnom prometu putnika preko stalnih graničnih prijelaza za pogranični promet.

Granična policija BiH napominje kako odluka vrijedi tri mjeseca, odnosno do naredne sjednice Komisije.

Osim ovoga, odlučeno je kako se odobrava privremeni međunarodni promet putnika preko stalnog graničnog prijelaza za pogranični promet Čitluk – Jovića Most od 10.06.2019. do 10.09.2019. godine.

Privremeno je promijenjeno radno vrijeme graničnih prijelaza za pogranični promet: Vinica – Aržano Pazar, Subašići – Dvorine, Tržačka Raštela- Kordunski Ljeskovac, Kaldrma Lika- Kaldrma i Zagrad – Pašin Potok.

Naredna tri mjeseca prijelazi će raditi 24 sata.

Kopirati
Drag cursor here to close