Pad prodaje

Kinezi sve manje kupuju automobile

U prosincu prošle godine, zabilježen je pad prodaje od 13 posto, a u studenom pad od 14 posto.
AutoMoto / Flash | 18. 02. 2019. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prodaja automobila u Kini pala je u siječnju za 15,8 posto u odnosu na isti mjesec 2018, objavilo je danas najveće udruženje auto-industrije u toj zemlji, što je sedmi mjesec zaredom da najveće svjetsko tržište automobila bilježi negativan trend.

Kinesko Udruženje proizvođača automobila (CAAM) navelo je u priopćenju da je prodaja prošlog mjeseca pala na 2,37 milijuna vozila, izvještava Reuters, a prenosi Tanjug.

U prosincu prošle godine, zabilježen je pad prodaje od 13 posto, a u studenom pad od 14 posto.

Međutim, prodaja hibridnih i električnih vozila u Kini prkosi ovom trendu i iznosila je u siječnju 95.700 jedinica, što je skok od 140 posto u odnosu na godinu ranije, objavio je CAAM.

Kina se bori s usporavanjem ekonomskog rasta i s posljedicama trgovinskog spora sa Sjedinjenim Državama, što su faktori koji su prvi put u više od dva desetljeća doprinijeli da njeno auto-tržište počne bilježiti pad.

Peking sada pokušava nagovoriti potrošače da ''odriješe kesu'' obećavajući subvencije za povećanje prodaje nekih vozila u ruralnim područjima i za kupovinu vozila na alternativni pogon.

Čelnici kompanija iz automobilske industrije kažu da je na prodaju vozila u siječnju i veljači utjecala proslava Lunarne nove godine, jer potrošači tijekom tih praznika odlažu odluke o kupovini automobila, prenosi Tanjug.

 

Kopirati
Drag cursor here to close