Kijino uspješno prvo polugodište

Porodica Ceed bi po predviđanjima trebala biti još uspješnija u drugoj polovini godine
AutoMoto / Flash | 15. 08. 2019. u 11:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kia Motors je zabilježila najbolje polugodište u Europi ikada. Po podacima europskog udruženja proizvođača automobila (ACEA) Kia je u zemljama članicama EU i EFTA u prvih šest mjeseci ove godine ukupno prodala 268.305 vozila, što je 1,6% više nego u istom razdoblju prošle godine. Istovremeno se i povećao Kijin tržišni udio i to sa 3,0% na 3,2%.

Rast pokreću obogaćena ponuda modela Ceed i električni modeli

Emilio Herrera, izvršni direktor Kia Motors Europe, rekao je: “Novi i unapređeni modeli su nas ove godine odveli do novog vrhunca i pokazali da naša poslovna strategija rasta, koja se između ostalog temelji na razvoju novih vozila, itekako djeluje. Širenjem Ceedove ponude i brojnih hibridnih, električnih i sportskih modela sada u mnogo razreda nudimo više izbora nego drugi proizvođači. U drugoj polovini godine ćemo ponuditi još veći izbor, jer stiže novi urbani crossover XCeed te novi hibridni i plug-in hibridni modeli.”

Ceedov uspjeh

Treća generacija Kia Ceeda je od sredine 2018. godine u ponudi kao hatchback i karavan, a početkom ove godine pridružio im se shooting brake ProCeed, kao i sportske varijante GT (Ceed i ProCeed), što je bio dodatni prodajni stimulans porodice Ceed za čak 41% bolji rezultat u odnosu na prošlu godinu. ProCeed je s prodatih 9.589 primjeraka u prvih šest mjeseci nesumnjivo dobro krenuo u 2019. godini – u odnosu na samo 1.131 prodatih primjeraka prošle generacije pro_cee’d u istom razdoblju 2018.

Porodica Ceed bi po predviđanjima trebala biti još uspješnija u drugoj polovini godine, jer u rujnu na europske ceste stiže urbani crossover Kia XCeed, dok do kraja godine očekujemo i nove hibridne varijante Ceeda.

Rastuća potražnja za hibridnim i električnim modelima

Kia se trenutno može pohvaliti s vrlo širokom ponudom hibridnih i električnih vozila, stoga nije čudno da ove godine vlada izuzetna potražnja. Prodaja modela Niro – nudi se kao hibrid, plug-in hibrid i potpuno električno vozilo – povećala se za 40% na 31.133 primjerka.

Ukupno se polugodišnja prodaja Kijinih električnih vozila sa 27.671 vozila povećala na 38.173 vozila (+38%), što uključuje starog Soula EV i novog e-Soula, plug-in hibrid Optima (limuzina i karavan) kao i 48-voltni blagi hibrid Sportage EcoDynamics+.

Popularna kompaktna vozila

Za Kijin rast zaslužna su i dva najnovija kompaktna modela – gradski mališan Picanto i kompaktni crossover Stonic. Zahvaljujući prošlogodišnjem lansiranju varijanti GT-Line i X-Line se Picantova ovogodišnja prodaja povećala za 14% na ukupno 42.200 vozila, što je ovaj model ispalilo na treće mjesto – iza Ceeda i Sportaga (64.118 vozila). Prodaja Stonica, Kijinog četvrtog najprodavanijeg modela skočila je za 9% na ukupno 33.852 vozila.

Kopirati
Drag cursor here to close