KIA

Kijina slovačka fondacija donira 200.000 € bolnicama za kupovinu respiratora

Donacija slovačkoj vladi namijenjena zaustavljanju širenja COVID-19 i liječenju pacijenata uz medicinsku opremu
AutoMoto / Flash | 17. 04. 2020. u 08:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kia Motors Slovakia, jedan od najvećih poslodavaca u slovačkoj regiji Žilina je tamošnjoj vladi donirao 200.000 eura za kupovinu respiratora.

Donacija je bila obavljena na svečanosti, gdje je Kyong Jae Lee, predsjednik Kia Motors Slovakia, predao ček u vrijednosti 200.000 eura Richardu Sulíku, zamjeniku premijera i ministru gospodarstva Slovačke.

Donacija je namijenjena kupovini medicinskih uređaja koji su potrebni zaraženim koronavirusom, kao i za nabavku zaštitne opreme za zdravstveno osoblje i starije stanovnike žilinske regije.

Više od 140.000 eura za nabavku nove opreme za univerzitetsku bolnicu u Martinu

Pored toga je Kijina slovačka fondacija kupila i mobilnu anesteziološku opremu i respiratore u vrijednosti 140.000 eura za univerzitetsku bolnicu u gradu Martin.

35.000€ Crvenom križu i drugim lokalnim udruženjima za nabavku zaštitne opreme

Ovaj tjedan će bolnica u Žilini početi s distribucijom 10.500 maski za 3.500 pacijenata i zaposlenih u 26 jedinica u regiji.

Kijina fondacija je više od 35.000 eura donirala slovačkom Crvenom križu i drugim lokalnim udruženjima za nabavku medicinskih šatora, zaštitnih maski i ostale lične zaštitne opreme.

Kia Motors Slovakia će i dalje surađivati s tamošnjom vladom i lokalnim vlastima kako bi podržavala mjere za spriječavanje širenja COVID-19. 

Na fotografiji su:

Slijeva nadesno: Byung Hwa Chung (korejski ambasador u Slovačkoj); Kyong Jae Lee (predsjednik Kia Motors Slovakia); Richard Sulík (zamjenik premijera i ministar privrede Slovačke); Milan Laurenčík (portparol slovačkog parlamenta)

Kopirati
Drag cursor here to close