Kia Motors

Kia u Ženevi predstavila bogatu ponudu naprednih električnih vozila

Svaka Kia, izložena u Ženevi, govori o njenoj obimnoj ponudi naprednih pogona, koja obuhvata blagi hibrid, hibrid, plug-in hibrid i potpuno električno vozilo.
AutoMoto / Flash | 08. 03. 2019. u 09:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kia Motors na ovogodišnjem salonu automobila u Ženevi svojom bogatom ponudom potpuno električnih modela opravdava ulogu jednog od vodećih proizvođača naprednih pogona.

Svjetsku premijeru doživio je Kijin potpuno električni koncept ''Imagine by Kia'', a njemu su se na pozornici pridružili potpuno električni e-Soul, koji se u Ženevi prvi put predstavio Europi. Osim toga Kia je predstavila i unaprijeđenog crossovera Niro u hibridnoj i plug-in hibridnoj izvedbi.

Foto: PR / Kia u Ženevi

Svaka Kia, izložena u Ženevi, govori o njenoj obimnoj ponudi naprednih pogona, koja obuhvata blagi hibrid, hibrid, plug-in hibrid i potpuno električno vozilo.

Kia u Ženevi predstavlja i novu telematsku tehnologiju UVO CONNECT, koja će biti raspoloživa kod e-Soula i unaprijeđenog hibridnog i plug-in hibridnog Nira. Tehnologiju ''povezanog vozila'' će u skoroj budućnosti dobiti i ostala nova vozila Kia.

U trećoj generaciji novi Kia e-Soul donosi u razred gradskih krosovera dug domet i nulte emisije, a postaje i prepoznatljiviji, dinamičniji i inovativniji nego ikada dosad.

Dok e-Soul nasljeđuje ikonični dizajn i razigran karakter svojeg prethodnika, od sada će ga u Evropi pokretati isključivo struja, uz mogućnost odabira kapaciteta baterijskog sklopa.

Nova generacija baterija e-Soula nudiće dvije mogućnosti kapaciteta (64 kWh ili 39,2 kWh), što je do 30 % učinkovitije od onoga, što trenutno pruža najprodavaniji električni model u Evropi. Tako e-Soul u Evropi više neće nuditi motore s unutrašnjim sagorijevanjem.

Foto: PR / Kia u Ženevi

Prodaja novog e-Soula (samo) u određenim europskim zemljama počinje krajem prvog kvartala ove godine. Model standardno nudi Kijino obećanje kvaliteta: nenadmašivu 7-godišnju garanciju (do 150.000 pređenih kilometara – prve tri godine bez ograničenja pređenih kilometara), koja pokriva i električni motor i baterije.

Globalnu premijeru su u Ženevi doživjeli i unaprijeđeni hibridni i plug-in hibridni Niro. Kijin najprodavaniji elektrificirani krosover, koji združuje stil i praktičnost  krosovera s vrlo niskim emisijama hibrida, donosi nov vanjski izgled, kvalitetniju unutrašnjost i nove kombinacije boja u kabini. Osim toga hibridni i plug-in hibridni Niro sada su dobili i Kijin novi telematski sustav UVO CONNECT, koji donosi dodatnu funkcionalnost ‘povezivosti’.

Prodaja unaprijeđenog Nira u hibridnoj i plug-in hibridnoj izvedbi u Europi kreće u drugom kvartalu ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close