Kia Motors

Kia u Indiji gradi nove proizvodne pogone

AutoMoto / Flash | 05. 05. 2017. u 17:29 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kia Motors je s vladom indijske savezne države Andhra Pradesh potpisala sporazum o gradnji nove tvornice u distriktu Anantapur. Na svečanosti u gradu Vijayawada prisustvovali su visoki predstavnici kompanije Kia Motors i predstavnici regionalnih vlasti.

Kia namjerava u novoj tvornici, koja će se protezati na 2,16 km2, proizvoditi limuzinu i sportskog terenca, isključivo namijenjene indijskom tržištu. Tvornica će imati pogone za presovanje, varenje, karoseriju i završnu montažu, a pored Kije svoje mjesto tu će naći i brojni dobavljači.

Indija prilika za daljnji rast Kije

Na svečanosti je Han-Woo Park, predsjednik kompanije Kia Motors, rekao: “Naša nova tvornica u Indiji će nam omogućiti da prodajemo vozila na petom najvećem tržištu automobila na svijetu, ali i nuditi veću fleksibilnost u globalnom poslovanju. U svijetu raste potražnja za vozilima Kia, zato je ova tvornica korak naprijed na putu do cilja - da postanemo najveći proizvođač automobila na svijetu.”

Proizvodnja na ogromnom i brzo rastućem tržištu novih vozila

Izgradnja novog proizvodnog pogona u Indiji će omogućiti Kiji da zadrži status jednog od najbrže rastućih automobilskih brendova na svijetu. Tvornica u Anantapuru će najstarijem korejskom proizvođaču automobila, kada krene prodaja vozila u Indiji, omogućiti postizanje održivog rasta prodaje - lokalno i globalno.

Indija je najbrže rastuće veliko tržište, koje s više od 3,3 milijuna prodatih vozila u 2016. godini predstavlja peto najveće automobilsko tržište na svijetu. Analitičari predviđaju da će Indija već krajem 2020. da postane treće najveće tržište. Pored ovih pozitivnih prognoza su vodeće ljude u Kiji u investiciju uvjerili i mreža dobavljača, koja se izuzetno brzo širi i obučeni kadrovi.

Kopirati
Drag cursor here to close