ACEA

Kia s rekordnim tržišnim udjelom u Europi

Kijin europski tržišni udio u siječnju popeo na 4 posto, dok je u 2020. iznosio 3,5 posto.
AutoMoto / Flash | 05. 03. 2021. u 13:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kia je u siječnju dostigla svoj povijesni najveći tržišni udio na europskom tržištu automobila. Po podacima europskog udruženja proizvođača automobila (ACEA) se Kijin europski tržišni udio u siječnju popeo na 4 posto, dok je u 2020. iznosio 3,5 posto.

Kia u siječnju u Europi ukupno prodala 33.971 vozilo

Kijina prodaja u Europi (Kia tu ubraja članice EU i EFTA te Veliku Britaniju) u siječnju je po podacima ACEA kumulativno pala za 10,4 posto na ukupno 33.971 vozilo, što je očekivana posljedica pandemije koronavirusa.

Kijin rast tržišnog udjela i pad ukupnog europskog tržišta

Kia je puno bolje prošla u odnosu na ukupno europsko automobilsko tržište, koje se u odnosu na jednak period prošle godine smanjilo za 25,7%. Kijin tržišni udio se povećao na 4 posto, što predstavlja povijesni rekord ovog najstarijeg korejskog proizvođača automobila.

Predsjednik Kia Europe, Jason Jeong, rekao je: ''Tržište novih vozila je i dalje vrlo zahtjevno kako za Kiju tako i za cijelu djelatnost. Naše prodajne ekipe i zastupnici širom Europe mukotrpno su radili kako bi mogli učinkovito poslovati i naši kupcima isporučivati nova vozila. Postignuti istorijski rekordan tržišni udio je dokaz izuzetne posvećenosti svih u Kiji.''

Kopirati
Drag cursor here to close