Trogodišnje partnerstvo

Kia partner nogometne UEFA Europa League

Trogodišnje partnerstvo počinje od sezone 2018/19 i trajaće do finalne utakmice Europske lige 2021. godine.
AutoMoto / Flash | 27. 03. 2018. u 10:52 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kia Motors je u Ženevi svečano potpisala partnerstvo s europsko krovnom nogometnom organizacijom UEFA i biće službeni partner UEFA Europa League.

Trogodišnje partnerstvo počinje od sezone 2018/19 i trajaće do finalne utakmice Europske lige 2021. godine.

Najveće nogometno klupsko natjecanje na svijetu

UEFA Europa League je najveće nogometno klupsko natjecanje na svijetu, koje uključuje 48 klubova iz 55 europskih zemalja, dok njegova globalna televizijska publika kumulativno broji čak milijardu pregleda. Kao službeni partner Kia Motors će isporučivati flotu od 90 vozila za potrebe finalnih utakmica Europske lige 2019., 2020. i 2021. godine. Vozila Kia će se koristiti za prevoz službenih osoba i važnih gostiju.

Mladi nogometaši mogu sudjelovati u natjecanju za službenog nosača lopte na utakmicama

Kia će također pozvati tisuće obožavatelja na utakmice Europske lige. 205 mladih nogometaša iz cijele Europe imaće čast predstavljati službenog nosača lopte na utakmicama i tako tijekom čitave sezone iskusiti uzbudljivost UEFA Europa League. Kia će na svojim globalnim digitalnim marketinškim kanalima nogometnim entuzijastima pokušati približiti natjecanje

“Svečanost povodom potpisivanja partnerstva slavi početak nove i uzbudljive ere za Kiju i UEFA-u. Veoma nas raduje da smo postali službeni partner UEFA Europa League za sljedeće 3 sezone, čime nastavljamo našu dugogodišnju vezu s najpopularnijim sportom, ne samo u Europi nego u cijelom svijetu,” rekao je Yong-Won Cho, viši podpredsjednik i šef marketinga u Kia Motors Corporation.

“UEFA Europa League nam predstavlja odličnu platformu pomoću koje ćemo se još bolje povezati s fanovima nogometa širom svijeta i tako ojačati Kijinu prepoznatljivost kao uzbudljiv, dinamičan brend za mlade u srcu.”

“U partnerstvu s Kijom uskoro ćemo krenuti s prvom sezonom Europske lige, koja je najveće nogometno klupsko natjecanje u Europi – sa 28 zemalja u grupnoj fazi natjecanja. Natjecanje također predstavlja nogometaše iz svih krajeva svijeta, zato jedva čekamo suradnju s Kijom pri uspostavljanju masovnog angažmana fanova,” rekao je Peter Willems, šef marketinških aktivnosti i partnerstava u UEFA Events SA.

“Zajedno ćemo iskoristiti snagu iznenađenja stvaranjem prve globalne UEFA Europe League turneje s pobjedničkim peharom, koji će biti fantastična prilika za promociju natjecanja i vrijednosti brenda Kia. Natjecanje tijekom cijele sezone dopire do čak milijarde televizijskih gledalaca, od kojih čak 45% živi izvan Europe, zato smo partneru kao što je Kia Motors omogućili tako velik domet.”

UEFA ambasador i nogometna legenda Hernan Crespo dodao je, “Ja sam veliki fan Europske lige. Na nastupanje u tom natjecanju me vežu fantastične uspomene i čak podizanje ikoničnog pehara 1999. godine. Natjecanje je sve jače, a sada će se uz podršku Kije, dodatno unaprijediti. Kiji i UEFA-i želim uspješan početak ovog fantastičnog partnerstva.”

Grupna faza UEFA Europa League u sezoni 2018/19 počinje 20. rujna 2018., dok faza na ispadanje kreće 14. veljače2019. godine. Finalna utakmica je 29. svibnja 2019. na olimpijskom stadionu u Baku-u, u Azerbajdžanu, gdje će Kia provoditi različite aktivnosti s kojima će povećati uzbuđenje i nezaboravno iskustvo ljubitelja nogometa.

Kopirati
Drag cursor here to close