Daymak

Kanadski električni automobili će rudariti kriptovalute dok su na punjaču

Proizvođač električnih vozila Daymak iz Kanade najavio je da će neki njihovi modeli moći rudariti više vrsta kriptovaluta na, navodno, ekološki prihvatljiv način.
AutoMoto / Flash | 07. 06. 2021. u 10:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kanadska kompanija Daymak radi na razvoju nekoliko električnih vozila, među kojima je i ovaj futuristički model s tri kotača, Spiritus, koji možete vidjeti na slikama uz tekst.

Daymak Spiritus na tržište bi trebao stići 2023. godine, a cijene će mu se kreati od 20 pa sve do 150 tisuća kanadskih dolara – sve ovisno o paketima standardne i dodatne opreme.

Budući da ta oprema može značajno varirati, kao što vidimo po rasponu cijene, nije neobično da su se sjetili u njega ugraditi i mogućnosti povezivanja na blockchain i rudarenja kriptovaluta.

Daymak je stoga potencijalnim kupcima dao do znanja da će u svaki svoj model Spiritus ugraditi računalo s podrškom za vlastitu tehnologiju Daymak Nebula.

Ona će uključivati blockchain wallet i sklop za rudarenje kriptovaluta. Svaki automobil bit će jedan čvor na blockchainu, i tako će postati prvi serijski automobil u povijesti koji će imati tehnologiju kriptovaluta i GPU hardver za rudarenje izravno ugrađen u korisničko sučelje, javlja Bug.

Do sada su takvi pokušaji bili iz uradi-sam domene i ostajali su samo na eksperimentima.

Ovaj automobil moći će se puniti pomoću ugrađenih solarnih panela, ali i na kućnoj utičnici ili na gradskoj infrastrukturi. Ugrađena tehnologija omogućit će mu da, dok se nadopunjava na bilo koji način, njegova računala polagano rudare kriptovalute i tako zarađuju novac svojem vlasniku.

Tehnologija blockchaina omogućit će ovom vozilu i da kriptovalutama plaća cestarine, naknade za parkiranje ili pak hranu u drive-in restoranima. Leasing za ova vozila također će se moći izravno plaćati kriptovalutama.

Za početak, dok kanadska trokolica ne bude spremna za vožnju i rudarenje, Daymak poručuje da se njihove proizvode već sada može kupiti za kriptovalute. Kao sredstvo plaćanja prihvaćaju bitcoin, ethereum, cardano i dogecoin.

Do sada su u Daymaku putem crowdfunding kampanje već primili prednarudžbi za svoje automobile u ukupnoj vrijednosti od 350 milijuna dolara.

Daymak Spiritus, kako smo ranije pisali, trebao bi od 0 do 60 mph ubrzavati za smo 1,8 sekundi, imati domet od 480 kilometara, biti povezan na 5G mreže i omogućavati vrlo zabavnu vožnju sličniju letenju nego vožnji automobila.

Kopirati
Drag cursor here to close