Papua Nova Gvineja

Kad sirotinja kupi 40 Maseratija…

Mediji i aktivisti postavljaju pitanje je li ova siromašna pacifička zemlja neopravdano potrošila milijune dolara…
AutoMoto / Flash | 12. 10. 2018. u 09:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Papue Nove Gvineje izložena je kritikama jer je uvezla iz Italije 40 luksuznih automobila marke Maserati povodom predstojećeg summita Azijsko-pacifičke ekonomske suradnje (APEC).

Limuzina tipa Quattroporte košta više od 100.000 dolara, a 40 ovakvih automobila bit će korišteno za prijevoz svjetskih lidera, prenosi Srna.

Mediji i aktivisti postavljaju pitanje je li ova siromašna pacifička zemlja neopravdano potrošila milijune dolara, prenio je BBC.

Vlada tvrdi da se privatni sektor ''obvezao'' da će platiti ovaj trošak i da će naručeni automobili ''pružiti razinu prijevoza za lidere koji je standardan za summite''.

  

Slike automobila koji stižu na aerodrom u Port Moresbyiju objavljene su na društvenim mrežama i izazvale su bojazan da se novac poreskih obveznika rasipa na luksuz.

Ministar za APEC Justin Tkatchenko rekao je da je Vlada uplatila dio novca da bi ''sve stiglo ovdje'', ali da se automobili dobro prodaju i da to na kraju neće biti trošak za državu.

Nije precizirao koliko je Vlada potrošila na uvoz automobila, tko ih sada kupuje i po kojoj cijeni.

Očekuje se da će na samit APEC-a sljedećeg mjeseca, između ostalih, doći kineski predsjednik Xi Jinping i američki potpredsjednik Mike Pence.
Kopirati
Drag cursor here to close