Nissan

Još jedan proizvođač vozila rekao ''ne'' dizelašima

Toyoti će se pridružiti Nissan, koji na europskom tržištu više neće nuditi dizelske opcije.
AutoMoto / Flash | 10. 05. 2018. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I dok neke kompanije usprkos trendovima ostaju vjerne dizelskim motorima, neke poput Toyote ih miču iz game.

Prema najnovijim informacija Toyoti će se pridružiti Nissan, koji na europskom tržištu više neće nuditi dizelske opcije, piše Reuters. Prevedeno to znači kako Renaultovi dCi motori izlaze iz ponude, 1.5 dCi kod vozila nižih klasa, te moćniji 1.6 i 2.0 dCI kod jačih igrača. Nissan je tu čak i odlučniji, pa ukidanje dizelaša ne vrijedi samo za Europu, već za cjelokupnu globalnu ponudu, piše Index.hr.

 "Zajedno s drugim proizvođačima i industrijskim čimbenicima vidimo daljnju progresiju pada dizelaša, ali to ne vidimo kao trenutnu pojavu. Zasad će Nissan svojim klijentima nuditi moderne dizelske motore", izjavio je glasnogovornik Nissana za Reuters. Dizelski motori dostupni su u širokoj paleti modela, od Micre i Juke, preko Pulsara i Qashqaija do X-Traila.

Međutim, isti je izvor u nastavku bio vrlo jasan: "U Europi, gdje je prodaja dizelaša koncentrirana, s našom elektrifikacijom bit će ukidana dizelska ponuda sa svakom obnovom modela iz osobnog programa."

 Usprkos padu popularnosti dizelaša mnogi proizvođači će ih i dalje nuditi. Među njima su Daimler i Volkswagen, ali očito ne i Nissan koji je već najavio smanjenje opsega proizvodnje u britanskim pogonima. Tako će u pogonima u Sunderlandu, najvećoj britanskoj tvornici automobila, biti otpuštene stotine radnika, zaključuje Reuters.

 

Kopirati
Drag cursor here to close