Zbogom

Još jedan model Volkswagena ide u mirovinu

Welch u segmentu obiteljskih automobila potencira druge koncepte poput Tiguana Allspace s tri reda sjedala.
AutoMoto / Flash | 19. 04. 2020. u 08:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon Sharana, u Volkswagenu su odlučili umiroviti još jedan model.

Naravno, u pitanju je MPV model. Nova žrtva crossover manije je Touran, kompaktni monovolumen temeljen na prethodnoj generaciji Golfa. Kako doznaje britanski Autocar, najkasnije 2022. godine dobit će zamjenu, i to električnu, piše portal Index.

Opravdanje za ovakvu odluku daju i tržišni rezultati. Touran je vrhunac dosegao 2004. godine kada je u Europi prodano 191.414 primjeraka. Prošle godine ovaj je model biralo 75.477 kupaca.

''Bit će to ID Buzz Microbus, model koji bi emotivnim pristupom trebao oživjeti MPV segment'', kaže Frank Welch, član uprave Volkswagena zadužen za istraživanje i razvoj.

Plan je sljedeći. Veći Sharan će biti povučen do kraja godine, zajedno s već ugaslim blizancem iz Seata. Touran će u najboljem slučaju poživjeti još godinu dvije.

Video: The new Volkswagen Touran commercial Family is a tough job Enjoy it

Iako je Touran dobar automobil, Welch u segmentu obiteljskih automobila potencira druge koncepte poput Tiguana Allspace s tri reda sjedala. Posebno hvali električni ID Buzz: “Buzz je jako prostran. Odlično izgleda. Produkcijska izvedba je čak i bolja od koncepta. Nudi ono najbolje od Tourana.“

Welsch smatra kako monovolumeni nisu izumrli, već im samo treba malo emotivniji dizajn. A to, izgleda, električni Buzz inspiriran legendarnim modelom nudi.

Kopirati
Drag cursor here to close