Jeste li iznenađeni?

Japanski automobili se najmanje kvare, a korejski su najeftiniji za popravak

Rezultati su pokazali kako se kvarovi najmanje pojavljuju u automovilima marke Acura, Honda i Toyota.
AutoMoto / Flash | 18. 12. 2017. u 16:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Istraživanje provedeno na oko 4,2 milijuna automobila pokazalo je kako su najkvalitetniji automobili iz Zemlje izlazećeg sunca...

Riječ je o Vehicle Health Index Make & Model Reliability Rankings istraživanju koje se provodi u cilju utvrđivanja koliko se često na automobilima upali signalna žaruljica Check Engine - indikator kvara motora te kolika je prosječna cijena koju onda vlasnik mora platiti za popravak nastaloga kvara.

CarMD je objavio da je istraživanje provedeno na 4,2 milijuna auta proizvedenih od 1996. do 2017. godine, a u periodu od 1. listopada 2016. do 30. rujna ove godine, piše 24sata.hr.

Rezultati su pokazali kako se kvarovi najmanje pojavljuju u automovilima marke Acura, Honda i Toyota.

S obzirom na to što su Acura i Honda zapravo dvije iste kompanije, najpouzdanijim automobilom proglašena je Honda Civic, a slijede dvije Toyote, Corolla i Camry. Top 5 zaključuju Mercedes i Mitsubishi.

Ako se lampica ipak upali i kvar se mora otkloniti, najviše razloga za zadovoljstvo mogu imati vlasnici automobila iz Koreje. Naime, vlasnici Hyundaija popravak će platiti najmanje, prosječno 306 USD, a odmah zatim slijede Mazda i Kia.

 

Kopirati
Drag cursor here to close