Stanje na cestama

Vozači, oprez: Jaki udari vjetra

Upozorava se i na povremeno jake udare vjetra, posebno u južnim i jugozapadnim krajevima.
AutoMoto / Flash | 10. 02. 2020. u 08:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolovoz je jutros mjestimično vlažan, a zbog niskih jutarnjih temperatura skreće se pažnja na moguću poledicu. Izdvajaju se dionice u planinskim predjelima, kao i mostovi, vijadukti i prilazi tunelima.

Upozorava se i na povremeno jake udare vjetra, posebno u južnim i jugozapadnim krajevima.

Vozačima se skreće pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka zbog sanacijskih radova do 16.00 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16.00 sati na toj dionici prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova kod mjesta Potoci na magistralnom putu Jablanica-Mostar od 08 do 16 sati prometuje se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tijekom dana prometuje se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close