F - Pace SVR

Jaguar predstavio monstruozni SUV od preko 500 KS

Jaguar je upravo predstavio novu verziju svog najvećeg SUV-a F-Pace SVR.
AutoMoto / Flash | 29. 03. 2018. u 11:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pokreće ga 5,0 litreni V8 benzinski motor sa 542 konjske snage, a do 100 kilometara na sat stiže za 4,3 sekunde, dok krajnja brzina dostiže oko 280 kilometara na sat. Novi ispušni sustav koji je od standardnog lakši za skoro 7 kilograma također doprinosi tim performansama kao i emitiranju odgovarajuće buke.

Osim ovog žestokog motora, F Pace SVR također ima koristi od brojnih poboljšanja rukovanja i stabilnosti. Suspenzija dobiva unaprijeđene amortizere, dok sveobuhvatni aerodinamički paket uključuje nove prednje i stražnje branike, stražnji spojler i ostalo. Na poklopcu motora također možemo uočiti otvore za zrak.

Standardni 21-inčni i opcijski 22-inčni kotači su u ponudi i lakši su od onih na standardnom automobilu i šire na stražnjem dijelu kako bi se poboljšalo rukovanje vozilom. Aktivni stražnji diferencijal pomaže F Pace SVR-u, dok veće kočnice osiguravaju sigurnost.

Elektronički sustavi F Pace SVR-a optimizirani su kako bi odgovarali sportskom duhu automobila, s dinamičkim načinom odabira koji omogućuje brže mjenjače, pozitivniju reakciju na gas i brže upravljanje.

Promjene na F-Paceovom interijeru uključuju sportska sjedišta na prednjim i oblikovana stražnja sjedišta, od kojih obje nude bolje podupiranje tijekom vožnje od onih u standardnom automobilu. Standardna oprema uključuje Jaguarov Touch Pro infotainment sustav koji kombinira 10-inčnio zaslon osjetljiv na dodir i zaslon od 12,3 inča iza upravljača umjesto standardnih brojača.

U Velikoj Britaniji na ljeto počinju narudžbe za ovaj monstruozni Jaguarov SUV, a hoće li i kada biti dostupan u BiH, još uvijek nije nam poznato. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close