U blizini Birmighama

Jaguar planira u Britaniji proizvoditi električne automobile

Jaguar namjeerava do iduće godine uvrstiti u ponudu električne opcije svih novih modela Jaguara i Land Rovera.
AutoMoto / Flash | 05. 07. 2019. u 14:34

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski proizvođač automobila Jaguar Land Rover najavio je u petak da će u pogonu u središnoj Engleskoj proizvoditi električne automobile, što će uključiti i otvaranje nekoliko tisuća novih radnih mjesta.

"Jaguar Land Rover objavio je danas planove o proizvodnji niza novih električnih automobila u pogonu u Castle Bromwichu u Velikoj Britaniji", stoji u priopćenju britanske tvrtke u vlasništvu indijskog konglomerata Tata.

Pogon u neposrednoj blizini Birmighama bit će prilagođen za proizvodnju više modela električnih vozila.Prvi model koji će izaći iz tog pogona bit će električni luksuzni sedan Jaguar XJ, navode u kompaniji. U Castle Bromwichu trenutno je zaposleno oko 2.500 radnika.

"Današnja objava, koja jamči nekolilko tisuća radnih mjesta u Velikoj Britaniji, predstavlja sljedeću fazu realizacije Jaguar Land Roverove strategije elektrifikacije", dodaju u kompaniji.

Jaguar namjeerava do iduće godine uvrstiti u ponudu električne opcije svih novih modela Jaguara i Land Rovera.

Plan je objavljen nakon sporazuma s radnicima o skraćenom radnom tjednu, na četiri dana, u sklopu planiranog restrukturiranja poslovanja. Proizvodnja električnih automobila dobra je vijest za britanski automobilski sektor koji već dugo upozorava na negativne posljedice izlaska Britanije iz Europske unije. Krajem lipnja iz britanskog su automobilskog sektora upozorili da bi zbog kašnjenja u proizvodnji izlazak iz EU-a mogao stajati proizvođače automobila do 70 milijuna funti dnevno.

Prema najcrnjem bi scenariju brexit mogao stajati automobilski sektor 50 tisuća funti po minuti, upozorili su iz Društva proizvođača i trgovaca automobila.

Kopirati
Drag cursor here to close