Ipak će biti polaganja

Izmjenama zakona uklonjeni propusti u vezi s polaganjem vozačkih ispita

Izmjenama zakona uklonjeni propusti u vezi s polaganjem vozačkih ispita
AutoMoto / Flash | 08. 11. 2017. u 13:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržali su na današnjoj sjednici u Sarajevu u drugom čitanju bez rasprave izmjene Zakona o osnovama sigurnosti prometa na putovima čiji je predlagač Zastupnički dom.

Ove izmjene u Zastupničkom domu predložio je zastupnik NDP-PDP-a Momčilo Novaković s ciljem uklanjanja propusta u vezi s polaganjem vozačkih ispita.

Sadašnje izmjene zakona propisuju da pravo upravljanja motornim vozilom kategorija D i DE stiče osoba koje navrši 24 godine pod uvjetom da ima vozačku dozvolu potkategorija D1 ili D1E najmanje dvije godine.

Time u sljedeće dvije godine niTko u BiH ne bi ispunjavao uvjete za polaganje vozačkog ispita za D i DE kategorije, stoga su predložene izmjene kojima bi se osobama koje imaju vozačku dozvolu za kategoriju C omogućilo dobivanje vozačke dozvole za kategoriju D.

Budući da je zakon u različitim tekstovima usvojen u dva doma, potrebno je usuglasiti tekst zakona zbog čega je formirana Komisija te je iz Kluba Bošnjaka izabran Sead Kadić (SDA), iz Kluba Hrvata Martin Raguž (HDZ 1990) i iz Kluba Srba Darko Babalj (SDS).

Kopirati
Drag cursor here to close